Corona a mai câștigat o bătălie cu Romanul

0
2677

Corona Brașov a devenit coșmarul Romanului. După ce și-au adjudecat medaliile de bronz în sezonul trecut în fața grupării lui Florin Pera, au învins în tur la limită și au mers mai departe în Cupa EHF, brașovencele au câștigat și returul Ligii Naționale. A fost 27-24 (14-12), iar Zamfir și compania trec pentru cel puțin o zi pe treapta a treia a clasamentului.

Intrate pe teren cu gândul de a se revanșa pentru eliminarea din Cupa EHF, romașcancele au avut inițiativa în primele 20 de minute, până la 11-9. Din acel moment, Corona și-a ridicat nivelul, a profitat de o apărare permisivă a gazdelor și de destule erori ale adversarelor și a preluat inițiativa.

Chiar și până în minutul 20, Corona a fost prima care s-a desprins la două lungimi pe tabelă. Chiper a făcut 6-4 după 11 minute de joc, însă Romanul a egalat rapid, prin Glibko și Toskovic și a venit rândul gazdelor să aibă un avantaj de două goluri. Mai întâi Stoleru și-a adus echipa în avantaj, 9-8 și 10-9, pentru ca Glibko să facă 11-9, transformând o aruncare de la șapte metri. Au urmat însă zece minute perfecte ale oaspetelor, care au primit un singur gol în acest interval și au marcat în schimb de cinci ori, intrând astfel la cabine conducând cu 14-12.

Romașcancele au ieșit mai decise de la cabine și au reechilibrat meciul rapid. Iuganu a egalat la 16, 17 și 18, dar din nou au urmat momente mai bune pentru oaspete. Corona s-a desprins încă o dată, 21-18, decisiv de data aceasta, pentru că până la final a reușit să gestioneze perfect avantajul obținut. Echipa lui Bogdan Burcea și-a asigurat un final liniștit, s-a impus cu 27-24 în fața Romanului și urcă pe podium, peste Dunărea Brăila, care are un meci mai puțin disputat.

HCM Roman-ASC Corona Brașov 24-27 (12-14)
HCM Roman: Polocoșer, Tymoshenkova, Pîslaru (portari), Glibko 7 goluri, Iuganu 6, Toskovic 5, Stoleru 2, Chitacu 1, Druțu 1, Agrigoroaie 1, Gherman 1, Vartic, Cărămălău, Cîlici, Ciobanu, Dincu. Antrenor: Florin Pera.
ASC Corona Brașov: Mîrcă-Olariu, Dedu, Roșca (portari), Cartaș 6 goluri, Zamfir 6, Chiper 5, Rațiu 4, Pricopi 3, Țăcălie 2, Dincă 1, Bondar, Marcu, Crețu, Neagu, Hotea, Berbece. Antrenor: Bogdan Burcea.
Aruncări de la 7m: 6/5, respectiv 3/1
Eliminări: Druțu (2), Stoleru, F. Pera respectiv Dincă, Bondar, Țăcălie, Zamfir (2)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY