Corona a învins fără probleme revelaţia turului

0
1480

corona-craiova 14-15Multă lume a aşteptat cu emoţii confruntarea de la Braşov, unde Corona s-a confruntat cu revelaţia turului campionatului, SCM Craiova, în ultima etapă a primei părţi a Ligii Naţionale de handbal feminin. Aceasta, cu atât mai mult, cu cât, Corona Braşov abia se întorsese dintr-o obositoare deplasare în Slovacia, efectuată cu…autocarul, la Mihalovce, pentru prima manşă, din turul trei al Cupei EHF.

Cu toate acestea, Corona a trecut şi peste oboseală şi peste eforturile şi durităţile din confruntarea cu Juventa Mihalovce şi a depăşit o echipă cu pretenţii, care a lăsat o bună impresie în turul campionatului. Meciul a debutat cu un forcing al oltencelor, care au surprins pe toată lumea, după ce au ajuns rapid la 4-1! Apoi, Corona şi-a ajuns din urmă adversara şi a egalat în min 11 (4-4). A urmat o serie  excelentă a elevelor lui Bogdan Burcea, care s-au dezlănţuit şi au ajuns la…13-7, fără drept de apel. Spre finalul reprizei, SCM Craiova s-a apropiat, pe fondul unor faze confuze ale gazdelor, care au comis multe greşeli neforţate, dar care, totuşi, nu au scăpat prilejul să încheie repriza în avantaj: 14-11. Repriza a doua a fost la discreţia echipei braşovene, care, de data aceasta, nu a mai lăsat niciun fel de speranţe echipei oltene, depăşită la toate capitolele. În consecinţă, scorul a evoluat clar în favoarea gazdelor: 15-12, 17-14, 19-14, 22-14, 23-16 şi 24-17, rezultat final. O victorie clară a Coronei Braşov, care şi-a permis să o arunce în focul luptei, spre final şi pe tânăra junioară Daciana Hosu, care nu a împlinit 16 ani şi care a luat loc între buturi, ca rezervă a Anei Maria Mârcă, portarul tituar în acest meci (Dedu, care este uşor accidentată, a intrat şi ea la aruncări de la 7m). A fost ultima verificare a Coronei Braşov, înaintea manşei secunde, din turul trei al Cupei EHF, care se va disputa duminică, 23 noiembrie, la Braşov (ora 18,00).

Declaraţii după meci :

Aurelian Roşca, antrenor SCM Craiova: „Dacă nu introduci mingea în poartă, nu ai cum să câştigi. Aşa s-a întâmplat cu noi astăzi. Este diferenţă mare între obiectivele celor două echipe, iar noi, s-a văzut, avem multe jucătoare tinere.  Felicit echipa gazdă, pentru jocul prestat şi pentru victorie”.

Bogdan Burcea, antrenor Corona Braşov: „Am intrat mai greu în meci, dar fetele au reuşit să încheie bine partida. Scorul putea fi şi mai elocvent, ne-am apărat extrem de bine, însă în jur de15 minute, ne-am mişcat greoi, în faza de atac poziţional, dar ne-am revenit şi am demonstrat că putem alerga până în ultimul minut. Le felicit şi sper să le recuperăm cât mai rapid, pentru meciul cu Mihalovce. Este foarte important pentru noi să câştigăm şi duminică, să ne calificăm mai departe, după care să pregătim perioada de tranziţie şi returul, care va debuta în 11 ianuarie”.

Caseta tehnică

Corona Braşov:
Au marcat: Brădeanu 6, Pricopi 5, Chiper 3, Raţiu 2, Zamfir 2, Tudor 2, Ţăcălie 2, Hotea 1, Briscan 1.
Au jucat: Mârcă (Dedu, Hosu) – Chiper, Tudor, Bondar, Brădeanu, Zamfir, Hotea (Apetrei, Ţăcălie, Pricopi, Dincă, Briscan, Raţiu, Neagu)

SCM Craiova:
Au marcat: Eidem 7, Apipie 5, Pârvuţ 2, Zamfirescu 1,Tănăsie 1, Ianaşi 1
Au jucat: Munteanu (Paşca) – Pârvuţ, Eidem, Apipie, Lazarin, Zamfirescu, Tănăsie (Şelaru, Georgescu, Florica, Ianaşi, Tomescu, Cioaric

Dorin Duşa

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY