Corona a învins fără probleme „lanterna roșie”

0
1111

corona-muresul 14-15Etapa a patra a returului Ligii Naţionale de handbal feminin, a  programat la Braşov un meci disproporţionat, între Corona Braşov, ocupanta locului trei în clasament şi Mureşul Tg. Mureş, ,,lanterna roşie” a clasamentului, fără niciun punct.

A rezultat, aşa cum era de aşteptat, o partidă la discreţia echipei braşovene, care a început meciul cu o formulă în care şi-au găsit loc jucătoare care au evoluat mai puţin în ultima vreme: Dedu – Neagu, Pricopi, Briscan, Bondar, Zamfir, Dincă. De asemenea, antrenorii braşoveni au decis să le menajeze pe Brădeanu şi Hotea, înaintea unui program dens de meciuri. În acelaşi timp, au hotărît să-i acorde timp de joc Laurei Chiper, care s-a refăcut miraculos, în timp record, după fost diagnosticată cu pneumonie, iar Laura s-a achitat bine de misiune. Cât priveşte echipa oaspete, s-ar putea spune doar că nu a făcut faţă meciului, jucătoarele pregătite de Gheorghe Covaciu fiind depăşite net, la toate capitolele. Mai trebuie subliniat şi faptul că echipa braşoveană a terminat meciul cu o jucătoare descalificată, Nicoleta Tudor, căreia arbitri ploieşteni Băbău – Roibu, au decis, să-i acorde direct cartonaşul roşu, după o intrare la o adversară. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat însă când Chiper, aflată în plin elan pe semicercul advers, a fost împinsă cu brutalitate, în momentul când se pregătea să arunce la poartă.

Meciul nu a avut practice istoric, din moment ce echipa braşoveană a condus în permanenţă şi s-a detaşat continuu pe tabela de marcaj, fără opoziţie consistentă : 3-0, 5-1, 12-6, 15-6, 20-6 (scor la pauză),  26-11, 32-15, 34-17, 40-17, scor final.

Caseta tehnică:
Corona Braşov:
Au marcat : Zamfir 9, Pricopi 6, Dincă 5, Apetrei 3, Cîrstea 3, Chiper 3, Neagu 3, Briscan 2, Raţiu 2, Bondar 2, Tudor 2.
Au jucat : Dedu (Mârcă) – Neagu, Pricopi, Briscan, Bondar, Zamfir, Dincă (Apetrei, Tudor, Chiper, Raţiu, Cîrstea).
Antrenor principal : Bogdan Burcea

Mureşul Tg. Mureş:
Au marcat : Mrkiks 6, Klimer 5, Pop 3, Lazăr 2, Grigore 1.
Au jucat : Diaconu (Comşa) – Lazăr, Klimer, Serediuc, Pop, Mrkiks, Nagy (Avădanii, Deac, Grigore, Rad)
Antrenor principal : Gheorghe Covaciu

Dorin Duşa

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY