Constantin Ștefan, despre trecerea în handbalul feminin: „Oferta m-a luat prin surprindere”

0
1261

constantin stefan dinamo bucurestiHCM Rm. Vâlcea a luat o decizie surprinzătoare la începutul săptămânii, când l-a numit în funcția de antrenor principal pe Constantin Ștefan, care a încheiat sezonul trecut pe banca lui Dinamo București, echipa cu care a cucerit medaliile de bronz.

Constantin Ștefan trece așadar din handbalul masculin în handbalul feminin, aflându-se la primul contact cu o echipă din segmentul feminin. Oferta primită de la Vâlcea l-a luat prin surprindere pe tehnician și așteaptă cu nerăbdare să înceapă treaba la noua sa formație. „Am primit o ofertă din partea clubului HCM Rm. Vâlcea care m-a luat prin surprindere inițial. A fost o surpriză plăcută ca oficiali din handbalul feminin să se uite în handbalul masculin, pentru mine e un lucru pozitiv. Mi s-a oferit o oportunitate de a trece în segmentul feminin, este o provocare pentru mine deoarece este prima dată când antrenez o echipă de fete. În același timp, este poate o schimbare care va fi benefică atât pentru mine, cât și pentru club. Sper ca experiența pe care o am, rezultatele pe care le-am obținut la băieți să le obțin și la feminin.”, ne-a declarat Constantin Ștefan. Tehnicianul a susținut deja primele antrenamente la Vâlcea și afirmă că-și dorește și alte jucătoare noi la echipă. „Ieri am început pregătirea, am făcut cunoștință cu fetele, încercăm pe cât posibil să facem un program de pregătire cât mai bun ca la debutul noului sezon să fim într-o dispoziție de joc cât mai bună. Să nu uităm că HCM Rm. Vâlcea este o echipă nou-înființată în handbalul feminin, doar doi ani de zile, dar pe de altă parte orașul Vâlcea are o tradiție foarte mare. Îmi doresc să am un lot mai numeric, dar și valoros. Sper ca până la începerea campionatului să cooptăm și alte jucătoare la echipă pentru a putea să ne îndeplinim obiectivele din acest an.”, a continuat Constantin Ștefan.

Antrenorul nu exclude o continuare în handbalul feminin după ce înțelegerea cu Vâlcea va înceta. „Rămâne de văzut, pentru mine este o provocare foarte mare să antrenez în segmentul feminin. În funcție de cum mă voi adapta, de cum se vor adapta jucătoarele la principiile mele de antrenor și de rezultatele pe care le voi obține, va cântări foarte mult în decizia pe care o voi lua în viitor. Sunt bucuros că am ales să antrenez Vâlcea, este o emulație foarte mare în jurul acestei echipe. Echipa este a municipalității, lumea este aproape de ea și toată lumea își dorește să ajungă cât mai repede în partea superioară a clasamentului, iar acest lucru nu poate decât să mă bucure, pentru că eu îmi doresc performanță.”, a concluzionat Constantin Ștefan.

Debutul lui Constantin Ștefan în handbalul feminin este programat la finalul lunii august, când HCM Rm. Vâlcea va primi vizita Coronei Brașov, în prima etapă a Ligii Naționale. Până în acest moment, la Vâlcea au sosit trei jucătoare, Ana Maria Simion, Florina Biro și Manuela Manda.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY