Constanța egalează la general în finala mică, în fața juniorilor Turzii!

0
1494

„Bronzul” ediţiei din acest an a Ligii Naţionale masculine de handbal se va decide în meci decisiv, miercuri (ora 16.00), la Turda. HC Dobrogea Sud Constanţa a restabilit egalitatea în disputa cu Potaissa Turda, echipa antrenată de Aihan Omer reuşind să câştige cel de-al doilea meci al „finalei mici”, disputat duminică, la Constanţa. Profitând de faptul că ardelenii au deplasat la malul mării un lot din care au făcut parte mai mulţi juniori, iar „decanul de vârstă” a fost internaţionalul de tineret Roland Thalmaier (singurul jucător din echipa de bază a Potaissei), dobrogenii s-au impus la o diferenţă clară, scor 47-32 (21.13).

Tinerii jucători turdeni n-au rezistat decât în primele 20 de minute, după care, fără să forţeze, dar jucând mai mult pentru public, gazdele s-au distanţat, iar victoria a fost una logică. Dealtfel, şi Aihan Omer a profitat de conjunctură, menajându-şi în cea mai mare parte a jocului titularii şi oferind minute bune mai tinerilor jucători din lot. Cu siguranţă, altfel vor sta lucrurile în meciul decisiv, când ambele echipe vor dori să încheie sezonul cu consolarea unei medalii în întrecerea internă.

Golurile echipei constănţene au fost reuşite de Rakcevic 8, Munteanu 7, Subţirică 7, Moisa 4, Toma 4, Angelovski 4, Nistor 3, Săulescu 3, Soare 2, Buricea 2, Bologa 1, Nikolic 1, Stănescu 1.

Mult mai multă emoţie am avut la finalul jocului, când doi dintre jucătorii simbol ai handbalului constănţean din ultimul deceniu, Ionuţ Rudi Stănescu şi macedoneanul Branislav Angelovski s-au retras oficial, în faţa prorpiilor suporteri, din activitatea sportivă de înaltă performanţă. Evident, cei doi vor evolua şi în meciul de la Turda, însă acesta a fost prilejul ideal pentru a primi aplauzele şi admiraţia numeroşilor suporteri ai handbalului masculin de la malul mării, pentru întreaga activitate sub culorile legendadei HCM Constanţa şi, mai nou, a nou-apărutei HC Dobrogea Sud. Marea surpriză a venit din partea fostului component al HCM-ului, Mihai Popescu, portarul echipei naţionale dorind să fie prezent la retragerea celui cu care a împărţit poarta constănţeană timp de mai bine de 10 ani.

sursă: sportsudest.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY