Clujul bifează prima victorie cu Carmen Amariei pe bancă

0
1128

cristina laslo u alexandrion cluj”U” Alexandrion Cluj a bifat primul succes cu Carmen Amariei pe banca tehnică, 29-27 cu HCM Rm. Vâlcea, într-un meci dominat timp de 60 de minute.

Ambele formații veneau după meciuri bune în etapa trecută, dar cu rezultate diferite: Clujul pierduse la Roman, iar Vâlcea învinsese Slobozia pe teren propriu. Oaspetele de astăzi n-au repetat însă jocul bun din prima etapă a returului, în special pe faza defensivă, unde a suferit destul de mult.

Fără Ani-Senocico, Clujul are un nou lider în teren, campioana mondială Cristina Laslo, care astăzi a făcut un meci de excepție. Gazdele au început bine și au luat un avans de trei goluri încă din primele zece minute, dar replica Vâlcii n-a întârziat să apară. Oaspetele s-au apropiat la un gol de ”U”, 10-9, în minutul 20, după reușita lui Adespii, dar HCM-ul a scăzut nivelul și elevele lui Amariei s-au putut desprinde la patru goluri până la pauză.

Vâlcea a încercat să revină în partea a doua a meciului și s-a apropiat la două goluri la jumătatea reprizei, având posibilitatea de a reduce avantajul gazdelor la unul singur, însă rusoaica Ilina a irosit două situații. Clujul a profitat de acest fapt și s-a distanțat din nou, decisiv de data aceasta, după ce Chintoan înscria pentru 27-21 cu șase minute înainte de final. Cu cele trei puncte în buzunar, ardelencele s-au relaxat și Vâlcea a strâns scorul, terminând la minus doi pe tabelă. Cu acest succes, ”U” Alexandrion Cluj face 11 puncte, dar rămâne penultima în clasamentul Ligii Naționale, în timp ce HCM Rm. Vâlcea coboară după această rundă pe locul 9.

”U” Alexandrion Cluj-HCM Rm. Vâlcea 29-27 (15-11)
”U” Alexandrion Cluj: Enache, Măzăreanu (portari), Laslo 11 goluri (4 din 7m), Chintoan 7, Tetean 4, Paraschiv 2, Popa 2, Vălean 1, Ivan 1, Cîrjan 1 (din 7m), Biriș, Petruș, Boian
HCM Rm. Vâlcea: Băbeanu, Sîntămărean (portari), Ilina 6 goluri (2 din 7m), Adespii 5, Vădineanu 5, Bădiță 3, Luca 3 (1 din 7m), Stoicănescu 2, Cherăscu 2, Chirilă 1, Craiu, Semedo, Stoica
Aruncări de la 7m: 7/5, respectiv 5/3
Eliminări: 3 x 2 min., respectiv 2 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY