Cel mai așteptat meci al etapei are loc astăzi în Bănie! „Va fi un meci frumos, dar nu decisiv în lupta pentru poziția a doua!”

0
3713

Lupta aprigă pentru locul doi continuă astăzi, unde în Bănie se vor întâlni SCM Craiova și HCM Râmnicu Vâlcea, cele mai constante echipe ale sezonului, exceptând pe CSM București. Disputa va avea loc cu începere de la ora 17:30, în direct pe TVR HD.

Având ca obiective calificarea în cupele europene, SCM Craiova și HCM Râmnicu Vâlcea se află în luptă directă pentru poziția a doua. O poziție pe care în acest moment o ocupă Vâlcea, cu un avantaj de două puncte față de Cisnădie, care are un meci în plus însă, și trei față de rivala de astăzi.

Presiunea pare să fie pe Craiova, care în cazul în care va pierde acest meci va rămâne la șase lungimi în urma HCM-ului. Chiar și în aceste condiții, Dumitru Berbece afirmă că o înfrângere nu ar pune capăt cursei pentru poziția a doua la finalul sezonului și așteaptă din nou publicul la sală. „Va fi un meci normal de campionat între echipele de pe locurile doi și trei. Este un meci de șase puncte, iar dacă vom câștiga vom urca pe locul doi. Starea fetelor este bună după victoria cu Brest, însă continuăm să avem probleme medicale mai vechi. Dacă ne gândim la numărul de meciuri jucate în acest an, putem să spunem că Vâlcea este mai odihnită, dar noi avem experiența partidelor internaționale. Sunt convins că vom avea atitudinea, forța să câștigăm acest joc. Sunt sigur că fanii vor fi din nou alături de noi și ne vor purta spre un nou succes.”, a spus secundul Craiovei, în cadrul unei conferințe de presă.

Nici Petre Berbecaru, președintele HCM-ului, nu consideră acest meci ca fiind decisiv în lupta pentru poziția a doua. Afirmă însă că atât Craiova, cât și Vâlcea își merită locurile ocupate în prezent în clasament. „E un meci important între două echipe ce au ca obiectiv un loc în cupele europene. Din ce știu, Craiova chiar are ca obiectiv locul doi. Cele două echipe au demonstrat că merită să se bată la un loc în cupele europene, va fi un meci frumos, dar nu decisiv în lupta pentru poziția a doua. Cred că la ora actuală, Vâlcea și Craiova sunt cele mai îndreptățite echipe să se gândească la podium, judecând după rezultatele înregistrate până acum.”, ne-a declarat Petre Berbecaru, cel care o vede pe Craiova favorită în acest meci. „Craiova este echipa mai omogenă, 90% din componentele din sezonul trecut se regăsesc și în echipa actuală. În schimb, Vâlcea a schimbat 80% din lot, chiar l-a început s-a văzut clar acest lucru, am pierdut primele două meciuri. Acum s-au mai cimentat relațiile de joc, dar e loc și de mai bine. Faptul că ele evoluează în Cupa EHF este un avantaj, sunt obișnuite cu meciurile puternice, cu miză. Nu cred că vor avea probleme din punct de vedere fizic, știau ce îi așteaptă, s-au pregătit pentru un asemenea parcurs, iar Bogdan Burcea este un antrenor de top în ceea ce privește pregătirea echipelor. De altfel, va fi un duel între doi antrenori români foarte buni, care au avut rezultate foarte bune în ultimii ani.”, mai spune președintele Vâlcii. Cheia partidei? „Cine se va rezista mai bine în defensivă și cine va reuși să se controleze mai bine emoțional, pentru că din ce știu va fi o sală plină la ora meciului, va avea câștig de cauză. Sper ca Vâlcea să se ridice la nivelul adversarului, să facem o bună propagandă handbalului și să demonstrăm că, în afară de CSM București, echipele din valul doi merită să promoveze acest sport.”, a concluzionat Petre Berbecaru. Singura absentă a acestei partide este Ana Maria Tănăsie, operată din nou la genunchi.

Duel între cele mai bune marcatoare ale campionatului!

Astăzi va fi și un duel direct între cele mai bune două marcatoare din acest sezon, Cristina Zamfir și Iryna Glibko. Cele două se aflau pe primele două poziții în topul golgheterelor înaintea acestei runde, cu 101 goluri, respectiv 90.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY