Cel mai așteptat meci al campionatului are loc diseară: „Tot ce s-a întâmplat până acum nu mai contează !”

0
1442

dinamo-steaua ragotDerby-ul Dinamo-Steaua își consumă un nou episod în această seară, de la ora 18:00. Cele două mari rivale se întâlnesc în etapa a XI-a a Ligii Naționale și se anunță a fi cel mai echilibrat meci din ultimele sezoane.

Problemele financiare prin care au trecut cele două formații în urmă cu puțin timp făcuse ca meciul dintre Dinamo și Steaua să scadă în intensitate. Din sezonul trecut însă, meciul a revenit la statutul de derby adevărat, iar acum pare să fie cel mai intens din ultima vreme.

Cu patru victorii în ultimele patru meciuri, Dinamo pare să fie favorită în meciul cu Steaua, de pe teren propriu, iar președintele secției de handbal, Daniel Georgescu, vrea revanșa după înfrângerea din ultimul meci direct, 20-28 din Sala Apollo. „Mergem la victorie, avem o revanșă de luat în fața lor după înfrângerea din sezonul trecut. Vreau să ne facem meciul ușor încă de la început, îmi doresc să fie sala plină. Din păcate, nu vom avea trei jucători, Rydergaard, Vrankovic și Mironescu. Echipa a început să se omogenizeze, avem patru victorii consecutive, vrem victoria pentru a ne apropia de locurile fruntașe.”, ne-a spus Daniel Georgescu. Acesta știe care sunt atu-urile lui Dinamo în această seară. „Experiența jucătorilor, avem trei jucători la echipa națională și jucători care au jucat în Franța, sala, rezultatele de până acum și tăria de caracter.”, este de părere președintele lui Dinamo.

În cazul unui succes în derby-ul de diseară, Steaua ar ajunge la cinci puncte de podium și i-ar da speranțe din nou la un loc fruntaș. Cu trei victorii în ultimele patru partide disputate, steliștii au un moral bun și spun prin vocea managerului Andrei Cian că șansele sunt 50-50 în meciul de diseară. „Mergem să câștigăm, la cum au fost meciurile de până acum din campionat, cu multe surprize, ar fi bine să facem și noi una. Sper să fim concentrați, ne-am apropia de primele locuri și ar fi bine pentru retur. E Steaua-Dinamo, tot ce s-a întâmplat până acum nu mai contează. E meciul cel mai așteptat la campionatului. După clasament, Dinamo are prima șansă, dar din experiența ultimilor ani, plecăm cu șanse egale. Avantajul terenului propriu nu contează foarte mult în astfel de meciuri, atu-ul lor ar putea fi numărul suporterilor care sunt convins că vor veni la meci.”, ne-a spus Andrei Cian. Spre deosebire de Ion Mocanu, Viorel Mazilu va avea tot lotul la dispoziție. În sezonul trecut, cele două echipe și-au împărțit victoriile, dar Andrei Cian consideră că situația este total diferită în acest sezon. „E alt campionat, anul trecut am avut un meci pierdut pe final. Ei au o echipă mai bună, noi suntem o echipă mai competitivă.”

11 jucători se află la primul derby

Din cele două formații, zece jucători se vor afla la primul Dinamo-Steaua din carieră. Ragot, Diaw, Asoltanei, Irimuș, Sandrk și Fuică de la Dinamo, respectiv Rudovic, Corzo, Salinas, Macovei și Pîrîianu de la Steaua vor juca pentru prima dată într-un astfel de meci. De asemenea, nici Vrankovic și Rydergaard nu au un derby la activ, însă ei nu vor juca diseară pentru „câini”. „Au văzut pe înregistrări și li s-a povestit despre Dinamo-Steaua.”, a comentat Daniel Georgescu situația. „Mă gândesc că Rică Pîrîianu știe despre ce e vorba, deci nu mai e cazul să-l bagi în atmosferă. Corzo și Salinas nu au avut o rivalitate ca asta, Salinas a jucat pentru o echipă din Barcelona și era meciul cu FC Barcelona, dar nu e la nivelul acesta. Rudovic sunt sigur că nu va fi copleșit de importanța meciului, a avut pe unde a jucat astfel de meciuri. Sperăm că o să aducă plusul de care e nevoie.”, a spus și Andrei Cian.

Bilete pentru fanii Stelei

Steaua ar putea avea aportul fanilor la meciul din această seară, din Sala Dinamo. Oficialii celor două echipe au ajuns la un acord în privința unei reciprocități, care se va aplica doar dacă Steaua va juca returul în Sala Polivalentă. „Steaua și-a manifestat intenția de a veni cu galeria, le-am acordat 10%, conform regulamentului. Am o înțelegere verbală cu președintele lor, Andrei Cian, vom avea și noi fani în retur doar dacă acesta se va juca în Sala Polivalentă.”, ne-a spus Daniel Georgescu. Așadar, Steaua va putea avea în tribune 150 de fani.

Partida dintre Dinamo București și Steaua București va avea loc în această seară, de la ora 18:00, în Sala Dinamo, și va fi arbitrată de cuplul Manea/Iliescu. Intrarea este liberă.

sursă foto: prosport.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY