Carmen Amariei explică revenirea Clujului: „Fetele și-au dat seama că situația nu era una reală”

0
1342

carmen amariei u cluj antrenoareDupă un tur de campionat extrem de dificil, în care a obținut doar două victorii, ”U” Alexandrion Cluj dă semne de revenire. De la reluare, clujencele au obținut alte două victorii, în doar cinci etape, la care se adaugă calificarea în sferturile Cupei României, iar cheia pare să fie instalarea lui Carmen Amariei pe banca tehnică.

La prima vedere, ”U” Alexandrion Cluj pare o echipă mult mai determinată decât în prima parte a sezonului, chiar dacă echipa a suferit o pierdere majoră, cea a Mihaelei Ani-Senocico. Carmen Amariei, instalată în iarnă la cârma formației, ne vorbește de perioada petrecut până acum la Cluj: „Din punctul meu de vedere este o perioadă frumoasă, dar și grea, pentru că așa cum știe lumea în decembrie, când am preluat echipa, am venit într-un moment dificil. Mi-au plăcut însă provocările. E foarte dificilă situația și mai ales că nu putem face transferuri trebuie să ne ajutăm de junioare. Privim cu optimism, pentru că sunt câteva junioare I și II care vor să facă performață, chiar dacă e în deficitul senioarelor. Pentru ele, cele mici, este însă foarte bine.”. Antrenoarea de 36 de ani știe care este secretul saltului calitativ făcut de echipă. „Și-au dat seama că situația din clasament nu era una reală. Își doresc să rămână în primul eșalon. Au încredere în mine că ce le spun e în favoarea lor. Întotdeauna la Cluj a fost o familie și asta a fost un atu.”.

În ultima etapă, ”U” Alexandrion Cluj a fost învinsă în derby-ul Ardealului, de HC Zalău, scor 26-32, iar Carmen Amariei este convinsă că formația sa este suficient de matură să treacă peste acest eșec, în condițiile în care sâmbătă va primi vizita Sloboziei. „Trebuie să luăm partea bună a lucrurilor din meciul cu Zalău. Am făcut multe greșeli, pe care trebuie să le corectăm, însă am făcut și lucruri bune. Sunt destul de mature să șteargă eșecul de la Zalău.”.

Cu Carmen Amariei pe bancă, ”U” Alexandrion Cluj a bifat două victorii, 29-27 cu HCM Rm. Vâlcea și 25-24 cu HC Dunărea Brăila, tot atâtea cât a obținut în tot turul campionatului.

sursă foto: stiridesport.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY