Campioana pleacă învinsă din Norvegia

1
1549

do-nascimento-elisei cu larvikHCM Baia Mare a incercat in aceasta seara sa ignore victoria scapata la milimetru in turul cu Larvik, lista lunga de jucatoare indisponibile, precum si cartea de vizita a adversarului. Campioana Romaniei a reusit, in ciuda tuturor acestor “detalii”, sa faca viata grea titratelor jucatoare de la Larvik HK, echipa care a castigat Liga Campionilor in sezonul 2010/2011 si care, in acest an competitional european, este neinvinsa in grupa D. Dupa ce in tur baimarencele au condus echipa din Norvegia pana in minutul 55, dar au pierdut cu 23-24 partida, in aceasta seara campioana Romaniei a reusit sa revina spectaculos in actul secund dupa ce a fost condusa cu sapte goluri, egaland in minutul 48, dar pierzand, in final, cu 26-31 jocul din a patra etapa a grupei D. HCM ramane cu doua puncte, dar si cu sanse de calificare in grupele principale.


Do Nascimento, Abbingh, Geiger, Oltean, Dinis Vartic nu au facut deplasarea din cauza problemelor de sanatate. Cu probleme de sanatate s-au confruntat, insa, si parte dintre jucatoarele care au fost pe foaia de joc pentru HCM in meciul jucat in aceasta seara la Larvik, in a patra etapa din grupa D a EHF Champions League. Este vorba despre Arenhart si Davydenko, jucatoare care nu au evoluat deloc in aceasta seara, plus Marin, Buceschi si Tatar, acestea fiind, insa, trimise in teren. In debutul partidei, de parca toate aceste probleme nu ar fi fost destule, se accidenteaza si Nechita. Ramane o vreme in teren, dupa care nu mai evolueaza, astfel incat Herrem este trimisa pe extrema dreapta. 

In minutul 6 este prima oara diferenta de doua goluri, in favoarea norvegiencelor, la scorul de 4-2. Baimarencele, insa, stiu cat de util le-ar fi sa obtina punct(e) din Norvegia si evolueaza cu curaj: 5-5 in minutul 10. La mijlocul primului act, este atinsa prima data cota de trei goluri: 9-6, pentru ca trei minute mai tarziu diferenta sa creasca din nou (10-6). Avantajul de cinci goluri este al Larvik-ului pentru prima data in minutul 20: 12-7, moment in care Costica Buceschi isi cheama jucatoarele la time out. Sfaturile sunt bune: patru goluri consecutive sunt reusite de campioana Romaniei si scorul este de 12-11 cu cinci minute inainte de pauza. Finalul reprizei, insa, apartine gazdelor: patru goluri consecutive pentru Larvik HK si scorul dupa 30 de minute de joc este 16-11.

A doua repriza nu incepe bine pentru Baia Mare: doua goluri ale gazdelor duc scorul la 18-11 in minutul 32. Soarta partidei pare pecetluita. Diferenta ramane in minutele urmatoare de sase-sapte goluri pentru Larvik HK. Baimarencele, insa, gasesc cumva resursele – fizice si psihice – si revin spectaculos in joc: de la scorul 22-15 in minutul 40, HCM-ul puncteaza de sase ori la rand si este 22-21 in minutul 46.Sperantele suporterilor campioanei Romaniei revin, titratele norvegience par ratacite pe propriile semicercuri. In minutul 48 este din nou egal intre cele doua adversare (nu mai fusese din minutul 10, de la 5-5): 23-23. Dupa ce a scapat victoria din tur printre degete, HCM-ul este foarte aproape de a obtine primul punct sau primele puncte din deplasare in EHF Champions League. Portarul Larvik-ului se schimba, insa dupa ce Toft a avut interventii salvatoare pentru Larvik, Hasanic este in zi de gratie si ea. In minutul 52, sperantele romancelor sunt legitime, inca: 25-24. Urmeaza o “triada” a norvegiencelor si este 28-24 cu doua minute inainte de final si zarurile sunt aruncateMeciul se termina la scorul de 31-26 si campioana Romaniei rateaza un alt rezultat important.

Paula Ungureanu a aparat poarta baimarencelor pe toata durata partidei, reusind interventii providentiale si relansand, in repetate randuri, sperantele HCM-ului. Luciana Marin a fost golghetera campioanelor Romaniei in acest joc, reusind si sa transforme patru din cele cinci aruncari de la 7m de care a beneficiat HCM-ul. Norvegianca din tabara HCM-ului, Camilla Herrem, a reusit azi cel mai bun meci de cand a venit in Baia Mare.

Larvik HK-HCM Baia Mare 31-26 (16-11)
Arena Larvik;
 etapa 4 din grupa D; 
Arbitri: Andreu Marin Lorente si Ignacio Garcia Serradilla (Spania); 
Observator EHF: Gunnar K. Gunnarsson (Islanda); 
Aruncari de la 7m: 1-6 (transformate 1-5, a ratat Marin); 
Minute de eliminare: 6-8; 

Larvik HK: Toft (11 interventii), Hasanic (5+1) – Koren Riegelhuth 9 (1), Solberg 6, Wojtas 5, Gro Hammerseng-Edin 3, Sulland 3, Mørk 2, Anja Hammerseng-Edin 2, Blanco 1, Albertsen, Breistøl, Breivang, Johansen, Lund; antrenori: Ole Gustav Gjekstad si Tor Odvar Moen; 

HCM Baia Mare: Ungureanu (13), Arenhart, Cetateanu – Marin 7 (4), Herrem 6, Gjeorgjievska 4, Ardean Elisei 2, Makeeva 2, Buceschi 2, Tiron 2 (1), Tatar 1, Lobach, Szucs, Nechita, Davydenko; antrenori: Costica Buceschi si Magda Kovacs; 

sursă text: emm.ro

1 COMMENT

  1. Felicitari. Chiar daca a fost pierdut jocul am vazut caracter si vointa. Acum asteptam pe langa rezultatele echipei si jocul rezultatelorvdin celelalte meciuri. Asa cum spuneam mai demult se poate.

LEAVE A REPLY