Campioana câștigă din nou la Bacău după doi ani și patru luni

0
1164

laurentiu tomaȘtiința Bacău și HCM Constanța au oferit din nou un meci pe muchie de cuțit. Campioana s-a impus din nou pe terenul vicecampioanei după doi ani și patru luni, 24-22, într-o partidă decisă pe final.

Fără Stavrositu, dar cu Popescu și Rakcevic reveniți în echipă, campioana s-a impus pe terenul Bacăului, o formație ce avea mare nevoie de puncte. HCM a condus aproape în permanență și a revenit astfel pe prima poziție a clasamentului, cel puțin până mâine.

A fost un meci echilibrat, în care accentul s-a pus pe cele două defensive. Primele 20 de minute au fost controlate de campioni, Toma ducând scorul la 6-8, dar Bacăul a avut o perioadă mai fastă și a trecut în avantaj în doar două minute, după reușitele lui Celestin, Iancu și Johansson. A fost singurul moment în care gazdele s-au aflat la conducere. Toma a egalat rapid, Rakcevic a readus HCM-ul la conducere și repriza s-a încheiat cu un gol de excepție, reușit de același Toma, de la propriul semicerc, peste Tamaș (10-12).

În partea a doua, Știința a alergat în permanență după egalare, obținută în cele din urmă pe finalul partidei. Până atunci, Humet a dus Constanța la trei goluri peste gazde, 16-13, diferența maximă dintre cele două echipe de altfel, însă foarte rapid Pinnonen și Masachs au redus din ecart (15-16). La acest scor, Popescu a apărat penalitatea executată de Bondar, iar Constanța a profitat și s-a desprins din nou la trei goluri (16-19, 17-20 și 18-21). Finalul a fost însă incendiar și Rotaru cu două goluri consecutive înscrise, în interval de șapte minute însă, a redus avantajul HCM-ului la un singur gol: 20-21. La faza următoare, Grigoraș a avut o triplă intervenție în aceeași fază și pe contraatac Păunică a restabilit egalitatea la 21, care a persitat însă doar câteva secunde. În superioritate după eliminarea lui Johansson, Angelovski a înscris pentru 21-22, dar nebunia avea să continue. Păunică a egalat din nou, din aruncare de la șapte metri, după ce în prealabil Johansson și Iancu au ratat două șanse singuri cu Popescu, iar Grigoraș își făcuse și el treaba între buturile moldovenilor. Toma a mai dus campioana o dată în avantaj cu o aruncare în vinclu, apoi Păunică, unul din eroii de până atunci, a călcat semicercul în tentativa sa de a înscrie. Grigoraș a mai dat o șansă formației lui Garralda de a scoate un rezultat pozitiv, apărând șutul lui Buricea din extremă, însă același Păunică a faultat în atac. la faza următoare. La ultimul atac al meciului, Cutura a încheiat conturile, marcând din extrema dreaptă printre picioarele lui Grigoraș, iar campioana câștigă din nou după doi ani și patru luni pe terenul Bacăului.

Popescu a revenit cu succes în poarta campioanei

La primul meci al său din acest sezon, Mihai Popescu a făcut o partidă foarte bună. Portarul campioanei a apărat trei aruncări de la șapte metri în meciul de la Bacău, una în fața lui Masachs și două în fața lui Bondar și a avut un aport decisiv în stabilirea câștigătoarei.

Știința Bacău-HCM Constanța 22-24 (10-12)
Știința Bacău: Masachs 6 goluri, Rotaru 3, Johansson 3, Păunică 3 (1 din 7m), Celestin 2, Vartic 2, Iancu 1, Bondar 1 (din 7m), Pinnonen 1
HCM Constanța: Toma 11 goluri (4 din 7m), Humet 3, Rakcevic 3, Angelovski 3, Cutura 2, Buricea 1, Cristescu 1
Aruncări de la 7m: 5/2, respectiv 4/4
Eliminări: 6 x 2 min., respectiv 7 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY