Calificare cu emoții între primele opt echipe ale lumii !

0
1779

nicu negru tineretEchipa națională de tineret a obținut biletele pentru sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Brazilia grație succesului cu 29-27 (15-15) din optimi, cu Tunisia. Tricolorii au avut emoții pe final, când pe final africanii reveniseră de la 28-25 la 28-27 și aveau posesia, însă au fost salvați de o gravă eroare a adversarilor.

A fost un meci de luptă, în care Ovidiu Mihăilă a început cu Militaru în inter stânga și cu Burlacu în inter dreapta, o formulă total diferită decât cea folosită până acum. România și-a făcut bine temele în fața unei formații ce s-a apărat avansat pe durata întregului meci, dar nu a scăpat încă de momentele de cădere din joc.

Rotaru a adus România pentru prima oară în avantaj în minutul 7, 3-2, dar tricolorii nu s-au putut desprinde la mai mult de două goluri pe tabelă în primul act. Până la pauză s-a mers cap la cap, cu Tunisia revenind la rândul ei de două ori la conducere, 9-10 și 14-15 și tot pivotul CSM-ului a fost cel care a stabilit scorul pauzei: 15-15. La reluare, Rotaru și Negru au înscris primele cinci goluri ale echipei noastre și au făcut ca tabela să indice 20-17, dar africanii nu au cedat și au restabilit egalitatea cu 11 minute înainte de final (24-24). În ultima parte a meciului însă Ovidiu Mihăilă a recurs la o apărare om la om la Abdelli, cel mai important om al lor, Iancu a închis poarta și totul părea că se transformă într-o victorie fără prea mari bătăi de cap. Doar că de la 28-25, în minutul 58, Tunisia s-a apropiat la un gol și a avut chiar posesia după ce Negru a lovit doar bara, însă tunisienii au făcut o schimbare greșită, au pierdut posesia și au rămas în cinci jucători de câmp. Tricolorii n-au refuzat cadoul, Negru a înscris ultimul gol al meciului și România merge așadar în sferturile de finală, unde va întâlni Franța sau Norvegia, joi dimineață de la ora 2:30.

Tunisia-România 27-29 (15-15)
Tunisia: Skander (o intervenție), Sghir, Elleuch (4 intervenții) (portari), Abdelli 9 goluri, Kablouti 7, Dhouibi 2, Berry 2, Zaatir 2, Ayadi 2, Douiri 1, Mribah 1, Fourati 1, Ben Abdallah, Helaoui
România: Iancu (12 intervenții), Bobeică (portari), Negru 14 goluri, Rotaru 7, Racoțea 4, Militaru 2, Nistor 1, Șomlea 1, Ungureanu, Sîncelean, Szasz
Aruncări de la 7m: 2/1, respectiv 4/4
Eliminări: 5 x 2 min., respectiv 5 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY