Călărașiul urcă pe podium

0
1999

alin sania csm calarasiCel mai interesant meci al etapei s-a consumat luni seară, la Călărași, în fața a 1500 de spectatori. Dunărea a reușit să învingă liderul Ligii Naționale, 26-23, la capătul unei partide cu multe răsturnări de scor.

Așa cum ne-a obișnuit în acest debut de sezon, Alin Șania a fost cel mai bun jucător al Călărașiului. Autor a opt goluri, interul stânga a contribuit decisiv în victoria Dunării în fața liderului, 26-23, care urcă pe podium la finalul acestei runde.

Primele 30 de minute s-au terminat la egalitate, 11-11, chiar dacă impresia a fost că Minaur a controlat ostilitățile până în acel moment. Debutul partidei i-a aparținut lui Milas, care a înscris primele patru goluri ale oaspeților, iar în ultimul sfert de oră Minaur a reușit să se desprindă de trei ori la două lungimi, 8-6, 9-7 și 11-9. Extremele Călărașiului au semnat însă scorul pauzei, 11-11, foștii suceveni Mitrea și Gavriloaia punctând în ultimele minute ale reprizei.

Primul gol al actului secund a venit aiba în minutul 35 și a fost semnat de același Gavriloaia, iar din acel moment a fost un joc cu multe răsturnări de scor. Cu patru goluri în prima parte, Șania a contribuit din plin la succesul echipei, reușind alte patru goluri, însă victoria s-a conturat abia în minutele de final. S-a mers cap la cap până la 23-23, în minutul 58, pentru ca în ultimele minute Bulov, Gurkovsky și Zacaciurin să înscrie de trei ori consecutiv pentru Călărași, care bifează al cincilea succes stagional și al treilea în fața unei formații cu pretenții la titlu, după HCM Constanța și Dinamo București.

AHC Dunărea Călărași-HCM Minaur Baia Mare 26-23 (11-11)
Dunărea Călărași: Brazhnyk, Andrei (portari), Șania 8 goluri, Bulov 6, Gavriloaia 4, Zacaciurin 3, Gurkovsky 2, Mitrea 1, Nicolae 1, Kumogorodsky 1, Săulescu, Șoldănescu
Minaur Baia Mare: Tatai (portar), Martinez-Chavez 4 goluri, Milas 4, Bera 4, Eklemovic 3, Stegavik 3, Popescu 1, Grasu 1, Pribanic 1, Malmagro 1, Mihai 1, Fotache
Aruncări de la 7m: 2/1, respectiv 3/2
Eliminări: 4 x 2 min., respectiv 2 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY