Călărașiul smulge un punct din deplasarea de la Târgu Jiu

0
1594

După ce a ratat victoria în ultimele secunde ale meciului cu Turda în etapa trecută, Dunărea Călărași a evitat înfrângerea la Târgu Jiu la ultima fază a partidei. Pavlo Gurkovsky a adus un punct echipei sale după ce, la aceeași fază, George Șelaru apărase o aruncare de la șapte metri executată de Alin Șania.

A fost un meci foarte important pentru Energia, care a ratat astfel șansa de a se apropia de locurile de play-off. Prima repriză a aparținut clar formației vizitatoare, care a avut și șase goluri pe parcursul primelor 30 de minute, 11-5. Până la pauză însă Energia a recuperat și a intrat la minus doi pe tabelă, 12-14.

La reluare, Țuțu a restabilit egalitatea, 14-14, iar Pralica a adus Energia pentru prima oară în avantaj în minutul 35, 16-15. S-a mers cap la cap până la finalul întâlnirii, însă gorjenii au avut o șansă mare de a câștiga partida. Acatrinei și Țuțu au dus scorul la 24-22 cu șase minute înainte de final, un avantaj ce s-a menținut până în minutul 59 al întâlnirii. Kumogorodsky a redus din diferență, 26-25, scor la care Energia a irosit cu ușurință un atac în superioritate numerică după eliminarea lui Mitrea. La ultima acțiune Călărașiul a beneficiat de o aruncare de la șapte metri, apărată însă de Șelaru, dar Gurkovsky a fost pe fază și a înscris pe recuperare, stabilind scorul final: 26-26. Energia ratează astfel șansa de a se apropia la trei puncte de locurile de play-off și are un nou meci foarte important în etapa ce urmează, cu Potaissa Turda, acasă, în timp ce Călărașiul coboară o poziție și are și ea în față o partidă cu o altă rivală la un loc în primele opt, HC Adrian Petrea.

Bozo Rudic, antrenor Energia: „Ştiam că va fi un meci greu. Am avut şi nişte probleme de lot. Am avut probleme de rotaţie. Chiruţ şi Mănescu sunt accidentaţi, Acatrinei şi el cu probleme medicale. Au fost însă şi alte probleme, despre care am vorbit şi cu băieţii după meci, în vestiar. În principal despre lipsa de concentrare la unii dintre ei. Am vorbit când am pregătit meciul despre ce are fiecare de făcut. Păunică a ieşit accidentat, iar acolo l-am trimis pe Bejenariu, dar pare că nu a fost concentrat, nu a fost atent la ce am vorbit la vizionare. Pot să înţeleg faptul că mai greşeşti pe atac, mai forţezi, dar să greşeşti de mai multe ori în acelaşi mod pe apărare, nu pot să înţeleg. Am ratat foarte mult, iar unii jucătorii au făcut opusul a ceea ce am vorbit despre portarul lor. Este mare şi este bun sus şi este slab la aruncările pe jos, iar noi am trimis, mai ales în prima repriză, numai aruncări sus. Am avut 11 ratări. Nu am o explicaţie. Atâta timp cât am vorbit şi am pregătit aceste chestiuni, ori ei nu sunt atenţi, ori nu-i interesează ce le zice antrenorul. I-am certat în vestiar pentru că nu este normal ceea ce s-a întâmplat, atâta timp cât am făcut analiza de meci foarte bine, iar Sorin a făcut pentru portari şi ei au făcut opusul în prima repriză şi pe finalul reprizei secunde. Am pierdut meciul acolo, la şutul acela la 25-23, unde Bejenariu a avut unghiul mare şi a ratat. Este păcat pentru că au stricat toată munca pe care au depus-o pe teren. Nu pot lua măsuri acum cu ei pentru că mai avem două meciuri. Avem un meci greu cu Turda. Este puţin timp la dispoziţie. Mă uitam la unii jucători de pe bancă şi, nu ştiu ce să zic, dar parcă unora le era teamă. Dacă văd că nu au dorinţa aia în ochii lor, cum se zice cu foc în ochi, le-am zis că, de acum înainte, cine nu este pregătit, poate să plece de aici. Dacă am jucători pe bancă, ei trebuie să fie pregătiţi 100%. Nu este pierdută lupta pentru play-off. Mergem înainte, nu cedăm. Nu prea m-am uitat pe clasament, dar am văzut înainte de meci, când eram la masă cu băieţii, că locul patru avea 26 de puncte. Dacă noi am fi câştigat meciul de azi aveam 22 de puncte, la doar patru puncte de locul patru. Dacă am fi câştigat azi plus o victorie cu Turda, atunci puteam urca şi mai sus în clasament poate până pe locul şase. Au fost şi câteva rezultate bune pentru noi în ultima vreme, dar este păcat că nu am câştigat astăzi.”

Aihan Omer, antrenor Dunărea Călărași: „Nici eu, nici colegul meu Bozo Rudic, nu suntem mulţumiţi de rezultat. Egalul nu este cea mai bună soluţie ca şi acumulare de puncte în clasament. Am avut o perioadă bună, în care am avut meciul în mână, am condus şi am avut o situaţie bună de câştiga partida, dar din păcate în repriza a doua câteva greşeli individuale ne-au făcut să pierdem din avantaj. Mă bucur că băieţii au luptat până în ultimul moment. Cred că pentru cei neutrii a fost un meci spectaculos, pentru noi mai puţin. Un meci plăcut cu răsturnări de situaţie. Îmi pare rău că unii dintre jucătorii mei de bază au greşit în momente importante. Aşteptam de la ei să gestioneze mai bine acele situaţii, dar sunt şi ei oameni. Până la urmă nu am pierdut şi mergem acasă să ne pregătim pentru următorul meci. Peste o săptămână vom avea un meci la fel de echilibrat. Noi ne vom bate să caştigăm jocul şi să mergem mai departe. Forma sportivă de moment a unor jucători, determinarea cu care intră în teren vor fi decisive şi nu în ultimul rând forma portarilor. Eu ţin foarte mult ca portarii să fie constanţi în joc, să nu aibă schimbări de formă de la meci la meci.”

Energia Pandurii Tg. Jiu-AHC Dunărea Călărași 26-26 (12-14)
Energia Pandurii Tg. Jiu: Țenghea, Șelaru, Bucătaru (portari), Acatrinei 7 goluri, Țuțu 6, Pralica 4, Păunică 3, Nistor 2, Bejinariu 2, Giotoiu 2, Tîrzioru, Șoldănescu, Mledenciu, Enache, Stoica
AHC Dunărea Călărași: Erhan, Brazhnyk, Andrei (portari), Kumogorodsky 7 goluri, Șania 6, Gavriloaia 4, Nicolae 2, Mitrea 2, Gurkovsky 2, S. Ignat 1, Mateaș 1, Bulov 1, Zacaciurin, Yuzhbabenko, Carali
Aruncări de la 7m: 1/1, respectiv 2/1
Eliminări: Nistor, Șoldănescu, respectiv Șania, Mitrea, S. Ignat, Yuzhbabenko

sursă foto: csenergia.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY