Călărașiul începe anul în forță

3
1755

gavriloaia calarasi-hcmAHC Dunărea Călărași a început anul cu o victorie importantă în deplasare, 28-27 pe terenul Științei Bacău. Călărășenii s-au aflat în control pe aproape întreaga durată a meciului, însă golul victoriei a venit cu trei secunde înainte de final, din brațul lui Alin Șania.

Oaspeții au început meciul extrem de bine, având 4-0 după doar cinci minute de joc, profitând de paradele lui Brazhnyk. Prima reușită a gazdelor a venit abia în minutul 11, din aruncare de la șapte metri, prin Bondar, iar din acel moment Știința a dat semne de revenire. Pe fondul unei defensive mai sigure, băcăuanii s-au apropiat la un gol cu cinci minute înainte de finalul primei părți, în timp ce Vartic, în minutul 27, egala la 12. Chiar și așa, tot Călărașiul a condus la pauză, 15-13, după ce Șania și Tsap au înscris în ultimul minut de joc.

În partea a doua, vicecampionii au alergat după egalare, care a venit abia în minutul 51, din aruncare de la șapte metri, transformată de Masachs. Până atunci, oaspeții și-au continuat evoluția entuziasmantă, însă au întâmpinat probleme când între buturile adverse a intrat Răducu Tamaș. Cu șapte minute înainte de final, Rotaru a adus Știința pentru prima oară în avantaj, iar moldoveanul Vartic a dus scorul la 26-24 și elevii lui Garralda păreau că se îndreaptă spre o victorie nesperată. Doar că luciditatea din atac a dispărut și Brazhny, cu trei parade consecutive în fața lui Stan, a permis colegilor săi să întoarcă scorul. Șania, Nicolae și Gurkovsky au făcut 26-27, iar Masachs, din extremă, a mai adus o dată egalarea. Alin Șania a adus însă bucuria pentru echipa de pe Borcea, marcând cu trei secunde înaintea finalului meciului, din inter stânga, și Călărașiul pleacă cu toate punctele de la Bacău.

Știința Bacău-AHC Dunărea Călărași 27-28 (13-15)
Știința Bacău: Grigoraș, Tamaș, Erhan (portari), Bondar 5 goluri (toate din 7m), Vartic 5, Rotaru 4, Masachs 4 (1 din 7m), Celestin 3, Câmpan 2, Tokic 2, Iancu 1, Stan 1, Pinnonen, Păunică, Johansson
Dunărea Călărași: Coveianu, Brazhnyk, Andrei (portari), Șania 6 goluri, Gurkovsky 6, Tsap 3 (toate din 7m), Săulescu 3, Nicolae 3, Gavriloaia 3, Mitrea, Kumogorodskyy
Aruncări de la 7m: 8/7, respectiv 3/3
Eliminări: 3 x 2 min., respectiv 4 x 2 min.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY