Braşov învinge Baia Mare, după un meci…galactic

0
1216

corona-baia mare 14-15Primul derby al campionatului Ligii Naţionale de handbal feminin s-a disputat în sala sporturilor de la Braşov şi a adus faţă în faţă două echipe cu pretenţii la adjudecarea titlului: Corona Braşov şi HCM Baia Mare.

A fost o partidă care a avut de toate : încrâncenare, faze spectacol, ratări, goluri de senzaţie, suspans…În prima parte, Corona a intrat mai greu în meci, jucătoarele Braşovului au comis erori neforţate uşor de explicat, datorită mizei şi presiunii. De acest lucru a profitat Baia Mare, care şi-a valorificat din plin valoarea şi tehnicitatea propriilor jucătoare, astfel încât scorul a evoluat în permanenţă în favoarea echipei vizitatoare : 2-1, 4-1, 6-4, 8-5, 12-8 (min. 21). Corona părea victimă sigură, după cum decurgeau ostilităţile, dar, elevele antrenorului Bogdan Burcea au mai strâns scorul până la pauză (13-15), lucru care lăsa totuşi o doză de suspans, pentru partea a doua.

Repriza a doua a fost una de excepţie, galactică, aşa cum se vedea la fostele derby-uri Oltchim – Rulmentul. Echipa braşoveană a jucat fără greş, apărarea a funcţionat ireproşabil, iar atacul necruţător a fost peste cel al galonatelor jucătoare adverse. În această situaţie, pe nesimţite, Corona s-a apropiat şi a reuşit să egaleze la 18, în min. 38, iar apoi a preluat chiar conducerea (19-18, min 40). În ultimele 20 de minute, echipele au mers „cap la cap”, cu rare preluări alec onducerii, de-o parte şi de alta….Finalul a fost apoteoticpentru gazde, care au ţinut spectatorii în picioare, după ce au condus la două goluri diferenţă (28-26, în min. 58!). Văzându-se în mare încurcătură, Baia Mare a încercat imposibilul, dar nu a mai avut forţă. Nici poarta oapsetelor, altădată impenetrabilă, nu a mai ţinut, iar Braşovul a smuls o victorie incredibilă, după un final în care a ieşit în evidenţă extrema Marilena Neagu, cu ale ei goluri de senzaţie. Astfel, Baia Mare pierde un meci în care era considerată favorită, lucru care a copleştit-o, în final…Doborâţi, conducătorii echipei oaspete nu s-au prezentat la conferinţa de presă de după partidă…

Corona Braşov: Brădeanu 6, Zamfir 6, Chiper 5, Neagu 5, Hotea 2, Raţiu 2, Pricopi 1, Tudor 1, Bondar 1
HCM Baia Mare: Buceschi 8, Marin 6, Ardean 5, Gjorgijevska 5, Lobach 2, Nechita 1, Herrem 1

Au jucat:
Corona Braşov : Dedu (Mârcă) – Chiper, Tudor, Bondar, Brădeanu, Zamfir, Hotea (Apetrei, Pricopi, Ţăcălie, Raţiu, Dincă, Neagu).
HCM Baia Mare : Arenhart (Ungureanu) – Nechita, Gjorgijevska, Lobach, Marin, Buceschi, Ardean (Makeeva, Herren, Oltean, Szucs, Davydenko)

Declaraţii după meci:

Aurelia Brădeanu , căpitan  Corona Braşov: „A fost greu, presiunea a fost mare, pentru că ne-am dorit mult să câştigăm. Am început mai ezitant, însă important este că nu am cedat a doua repriză, nu am cedat niciun moment şi am dovedit că avem o pregătire bună. Vreau să le felicit pe fete, pentru că s-au dăruit exemplar şi am obţinut acest rezultat”.

Bogdan Burcea, antrenor Corona Braşov : „Le-am spus fetelor la vestiar, înainte de a ieşi pe teren, un singur lucru, respectiv, aici, în hora aceasta, veţi demonstra că nisipul din adidaşi, de acum două luni şi toată pregătirea, nu au fost în zadar…Chiar au crezul în potenţialul şi valoarea lor. Am avut şi greşeli, fără de care cred că ar fiputut să ne fie puţin mai uşor…Până la urmă ne-a surâs succesul, în faţa unei echipe valoroase, căreia, i-am învins poarta, unul din atuuri”.

Articol scris de Dorin Dușa

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY