Avantaj minim pentru HCM Roman în fața Coronei după prima manșă

0
1922

HCM Roman a câștigat prima manșă a optimilor de finală ale Cupei EHF, 22-21 (9-10), în fața Coronei Brașov, într-o partidă disputată duminică dimineață. Returul se anunță a fi unul de foc, peste o săptămână, la Brașov.

A fost o partidă de luptă, în care defensivele au dus greul. De altfel, din cele 43 de goluri marcate 13 au fost din aruncări de la șapte metri, ceea ce spune multe despre eficiența de pe atacurile poziționale.

Bogdan Burcea a folosit-o în startul partidei pe Oana Bondar în centru, dar tactica nu a dat roade. Romanul a început mai bine, a condus cu 3-1, însă echilibrul s-a restabilit imediat. Zamfir și Hotea au dus scorul la 3-3, iar în minutul 12 Briscan aducea Corona prima oară în avantaj, 4-5. Până la pauză, brașovencele au lăsat impresia că formează echipa mai bună, însă nu s-au putut desprinde pe tabelă. La cabine s-a intrat cu scorul de 9-10, după ce Chitacu a semnat ultimul gol al reprizei, iar Dedu a avut o intervenție bună în situație de unu la unu cu Stoleru în secundele de final.

Avantajul Brașovului a persistat până în minutul 37, când Glibko restabilea egalitatea la 13. Romanul a trecut chiar în avantaj, Tymoshenkova fiind imbatabilă minute bune, dar echipa lui Florin Pera nu s-a putut desprinde decisiv, deși s-a aflat cu un pas în față până la final. S-a terminat 22-21, chiar dacă gazdele au avut ultimul atac, însă Mîrcă a parat aruncarea aceleiași Glibko. Calificarea se va juca duminica viitoare, la Brașov, cu începere de la ora 15:00.

HCM Roman-ASC Corona Brașov 22-21 (9-10)
HCM Roman: Polocoșer, Tymoshenkova, Pîslaru (portari), Glibko 12 goluri, Chitacu 5, Stoleru 3, Agrigoroaie 2, Vartic, Cîlici, Iuganu, Druțu, Ciobanu, Dincu, Toskovic, Gherman, Tomescu. Antrenor: Florin Pera.
ASC Corona Brașov: Mîrcă, Dedu, Roșca (portari), Zamfir 8 goluri, Pricopi 4, Cartaș 3, Briscan 3, Hotea 2, Chiper 1, Dincă, Bondar, Marcu, Neagu, Țăcălie, Berbece, Rațiu. Antrenor: Bogdan Burcea
Aruncări de la 7m: 8/8, respectiv 5/5
Eliminări: Stoleru (2), Toskovic, respectiv Bondar (2), Chiper, Briscan, Zamfir

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY