Alexandru Dedu, după calificarea naționalei de tineret: „Sunt foarte mândru de performanța băieților”

1
1803

alexandru deduNaționala de tineret a trecut cu bine de preliminariile Campionatului Mondial și merge după zece ani la o astfel de competiție. Președintele Federației Românie de Handbal ne-a vorbit despre performanța reușită de tricolori.

România a reușit în acest turneu să termine peste două formații de top din Europa, Croația și Slovenia, în condițiile în care în primăvara anului trecut au învins la limită Luxemburg și au pierdut cu Israel. „Performanța se caracterizează singură, după zece ani ne-am calificat din nou la un Campionat Mondial de tineret, am eliminat vicecampioana mondială și o echipă a Sloveniei, foarte solidă, care a fost prezentă la toate turneele finale la categoriile lor de vârstă. Sunt foarte mândru de performanța băieților, a staff-ului. Această generație a impresionat prin dăruire și unitate, nu a cedat când era condusă, s-au bătut tot timpul. Trebuie să ne bucurăm, e un rezultat mare. E de menționat că în primăvară abia au bătut Luxemburg și au pierdut cu Israel. E un real progres.”, ne-a declarat președintele FRH, Alexandru Dedu. Acesta nu se grăbește cu pronosticuri înaintea turneului final din Brazilia, care va debuta la jumătatea lunii iulie, însă este convins că tricolorii se vor lupta la fel cum au făcut-o și la Pitești. „Un lucru vă garantez, așa cum i-am simțit eu: că se vor bate. Dacă valoarea lor va fi de medalie, vor lua o medalie. Acest rezultat e ca un bulgăre de zăpadă, e al întregului handbal românesc, al cluburilor, al conducătorilor, care i-au crescut pe acești băieți. Acest rezultat trebuie amplificat astfel încât acești băieți să devină modele.”, a completat Alexandru Dedu.

Elevii lui Ovidiu Mihăilă și Daniel Apostu s-au bucurat de o susținere nemărginită a autorităților din Pitești și, mai ales, de cel al fanilor care au umplut până la refuz sala „Trivale” în toate cele trei zile. Alexandru Dedu a ținut să le mulțumească tuturor pentru sprijin. „Nu pot să nu mulțumesc autorităților locale, mai ales Consiliului Județean. A fost un eveniment foarte bine organizat. Publicul a fost o surpriză, a fost o sală arhiplină care a simțit și a trăit românește. Au fost momente frumoase, foarte mulți oameni care s-au uitat din fața televizoarelor. Cel mai mult mi-a plăcut sintagma folosită de un suporter din sală: «handbalul a adus iar fericire în casele noastre»”, a concluzionat președintele FRH.

La Pitești, România a învins Bulgaria (38-20) și Slovenia (27-26) și a remizat cu Croația (23-23), terminând prima la golaveraj. Campionatul Mondial este programat în perioada 19 iulie-2 august, în Brazilia.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY