Aihan Omer schimbă fața naționalei. Șania, Stavrositu și Toma revin la lot

4
2595

Două săptămâni îl despart pe Aihan Omer de primul meci oficial în noul său mandat la echipa națională, cel cu Kosovo, din preliminariile Euro 2018. Noul selecționer a stabilit lotul, care se va reuni pe data de 20 octombrie, la Rin Grand Hotel.

În lotul lui Aihan Omer se regăsesc doar cinci jucători care au evoluat și în ultimul meci oficial al României, cel cu Suedia, din barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, respectiv George Buricea, Vali Ghionea, Alexandru Csepreghi, Bogdan Criciotoiu și Dragoș Iancu. Alexandru Șimicu și Cristi Ghiță fac parte și ei din lot, cei doi fiind marii absenți ai partidelor cu Suedia, accidentați, în timp ce Bogdan Pralea, Laurențiu Toma, Alin Șania sau Marius Stavrositu, ieșiți din circuitul naționalei în ultima perioadă. De asemenea, Rudi Stănescu, cel mai în formă portar al momentului, revine în echipă.

Szopka și Pavel, surprizele lui Omer

Aihan Omer a pregătit câteva surprize pentru prima acțiune a sa în noul mandat. Răzvan Szopka și Răzvan Pavel de la Potaissa Turda se află la prima convocare, în timp ce la linia de nouă metri și-au făcut loc și doi jucători de perspectivă, Dan Racoțea și Demis Grigoraș, ambii cu evoluții bune în debutul sezonului. „Mizez mult pe experiență. Unii zic că pentru Kosovo joacă sârbi care nu prind să joace pentru naționala lor, alții că se mizează pe străini. Nu avem informații, deci mergem la sigur.”, ne-a declarat Aihan Omer

Jucătorii echipelor din Liga Națională se vor reuni luni, de la ora 12:00, la Rin Grand Hotel. Alexandru Csepreghi și Cristi Ghiță vor ajunge în România pe 23, Vali Ghionea și Dan Racoțea pe 25, iar Alex Șimicu și Bogdan Criciotoiu pe 27, toți având programate meciuri și în săptămâna următoare, cu echipele lor de club.

Lotul României pentru meciurile cu Kosovo:
Portari: Rudi Stănescu (HCM Constanța), Bogdan Pralea (HC Vaslui), Răzvan Szopka (Potaissa Turda)
Extreme stânga: George Buricea (HCM Constanța), Răzvan Pavel (Potaissa Turda)
Interi stânga: Alexandru Șimicu (HSV Hamburg), Dan Racoțea (Wisla Plock), Alin Șania (AHC Dunărea Călărași)
Centri: Alexandru Csepreghi (Creteil), Marius Stavrositu (HCM Constanța)
Interi dreapta: Bogdan Criciotoiu (TSG Friesenheim), Cristi Ghiță (Selestat), Demis Grigoraș (Poli Timișoara)
Extreme dreapta: Laurențiu Toma (HCM Constanța), Vali Ghionea (Wisla Plock)
Pivoți: Dan Savenco (Dinamo București), Marius Novanc (CSM București), Dragoș Iancu (Știința Bacău)

Partidele cu Kosovo sunt programate pe 29 octombrie (București, Sala Dinamo) și 1 noiembrie (Prishtina).

4 COMMENTS

 1. din acest lot fac parte toti cei care au fost in echipele antrenate de acest domn si cativa de la echipe din coada clasamentului..
  poate era interesant sa aduca jucatori tineri din primele 3-4 echipe clasate in fruntea campionatului si impreuna cu strainii care au experienta si joaca in campionate mai puternice , sa incerce o schimbare de stafeta.
  asa, nu ai facut nimic……aceeasi Marie cu alta palarie , adica strategie = 0 .
  de fapt ce sa ne asteptam de la antrenorii nostri din tara . atata stiu , atata fac !!!!!

  • …Ghita 24 de ani, Grigoras 21 ani, Racotea 20 ani…. si poate apare : Tenghea si Vancea 22 ani…si altii..
   ” Turcu ” nu poate sa faca ” experiente ” la meciul sau de debut ( dupa 5 ani de SUSPENDARE )

   • Nu cred ca in momentul de fata Vancea sau Tenghea e de lot…si pe postul de portarul trebuie cineva cu experienta,asta stie toata lumea.

LEAVE A REPLY