Adi Chiruț, la contactul cu handbalul din Liga Națională și din postura de antrenor: „Mi s-a părut o meserie ușoară, nu e deloc așa!”

1
5020

La 33 de ani, Adrian Chiruț este cel mai tânăr antrenor principal din Liga Națională. Instalat pe banca tehnică a Sucevei în perioada în care formația se afla în liga secundă, tehnicianul a tras primele concluzii despre debutul său pe prima scenă și spune ce planuri are cu echipa din orașul natal.

Suceava ocupă poziția a opta în clasamentul Ligii Naționale, cu patru victorii în cele nouă etape scurse, cu o echipă din care fac parte jucători cu care actualul tehnician și secundul său, Iulian Andrei, au fost colegi până nu de mult: George Șelaru, Adi Mitrea, Ioan Tcaciuc, Bogdan Șoldănescu, Gabriel Burlacu, Alin Petrea, Florin Ciubotariu, Adi Târzioru și Cristi Bursuc. Relația de prietenie a rămas în afara terenului, însă în sala de sport s-a schimbat. „Putem spune că s-a schimbat puțin relația între mine și băieți. În afara terenului suntem prieteni, dar important e ca ei să facă diferența între antrenorul Chiruț și prietenul Chiruț.”, este de părere antrenorul sucevean.

Adi Chiruț a vorbit și despre trecerea de la cariera de jucător la cea de antrenor. Dacă la început afirmă că nu i s-a părut una dificilă, pe măsură ce timpul trece acest afirmă că începe să se lovească de diferite situații neașteptate. „După ce am trecut de la postura de jucător la cea de antrenor, mi s-a părut o meserie ușoară. Apoi au apărut problemele adevărate și mi-am dat seama că nu este deloc așa. Încep să îi înțeleg pe antrenorii cu care am lucrat de-a lungul timpului și cereau să dăm 100% la fiecare antrenament.”, continuă Chiruț.

Obiectivul Sucevei din acest sezon este rămânerea în prima divizie, însă știe că el și băieții săi vor avea mult de muncă pentru realizarea acestui obiectiv. „Avem patru victorii, la ce obiectiv ne-am stabilit suntem bine până acum. După fiecare meci, în special cele pierdute, îmi dau seama cât de mult mai avem de lucrat. Sunt și eu la început, nu am experiență ca antrenor, iar echipa a fost formată într-un timp scurt, dar iubesc handbalul și nimic nu mă va face să renunț. Voi pune în practică tot ce am învățat până acum de la antrenorii cu care am lucrat. Avem mulți jucători noi, nu suntem încă legați, dar nu voi renunța în niciun moment să dau totul pentru a ne îndeplini obiectivul. Până acum credeam că suntem pe drumul cel bun, dar apar și momente gen repriza a doua din partida cu Steaua. Astfel de momente te dau câțiva pași în spate și te fac să o iei cumva de la început. E important să luăm fiecare meci în parte și să încercăm să obținem totul din el. Dacă vom reuși să eliminăm greșelile pe care le facem, ne vom îndeplini obiectivul în acest sezon.”, este de părere Adi Chiruț. Totul însă doar cu sprijinul oamenilor de lângă echipă. „Mă bucur că am sprijinul autorităților locale și al conducerii. E necesar să ai susținere în ziua de astăzi, pentru că fără acest lucru e foarte greu. Sunt bucuros că la început de carieră am noroc de un colectiv extraordinar, atât băieții din echipă, cât și în staff-ul tehnic și sper să avem în continuare sprijinul suporterilor, ca și până acum!”. 

Trecută prin momente dificile și ajunsă inclusiv în liga secundă pentru un sezon, Suceava poate reveni din nou în topul României. Cel puțin, acesta este visul lui Adi Chiruț. „Îmi doresc ca la Suceava să avem o echipă ca în urmă cu câțiva ani, care juca finala Cupei Challenge!”, încheie antrenorul născut chiar la Suceava.

sursă foto: gazetasv.ro

1 COMMENT

LEAVE A REPLY