A patra victorie consecutivă duce Dinamo în preajma podiumului

0
1315

sandruCeea ce părea o deplasare facilă la prima vedere s-a transformat într-una extrem de grea pentru Dinamo. Elevii lui Ion Mocanu au câștigat în cele din urmă partida de la Tg. Jiu, ultima clasată, care s-a confruntat cu probleme mari de efectiv, 32-30, pe final de meci.

Învinși la Suceava la limită, gorjenii au încercat să-și mulțumească fanii printr-o victorie în fața lui Dinamo și n-au fost departe de a o obține. Banca mai lungă a bucureștenilor a făcut în cele din urmă diferența.

De partea cealaltă, nici Dinamo nu s-a putut baza pe un jucător de bază, croatul Vrankovic, al cărui loc a fost suplinit bine de către francezul Ragot, care a început să-și demonstreze valoarea de la meci la meci. Oaspeții s-au aflat în control în prima repriză, excepție făcând câteva momente de la jumătatea reprizei, când Energia a preluat conducerea (10-9), dar a fost un simplu foc de paie. „Câinii” au întors rezultatul și s-au desprins la patru goluri, 16-12, diferență înregistrată și la pauză (18-14).

Mult mai intensă a fost partea a doua. Energia s-a apropiat pe tabelă la două goluri rapid (16-18 și 20-22), pentru ca în doar cinci minute chiar să reușească să revină în avantaj: 23-22. Mai mult, gorjenii au făcut 27-25 patru minute mai târziu, dar Dinamo s-a trezit la timp și a restabilit egalitatea la 28, cu șapte minute înainte de final. Sfârșitul meciului a aparținut dinamoviștilor, care au înscris de două ori consecutiv la scorul de 30-30 și s-au impus cu 32-30, obținând al patrulea succes consecutiv în Liga Națională, care o duce la egalitate de puncte cu HCM Constanța, ocupanta locului trei.

Liviu Andrieș, Energia Pandurii Tg. Jiu: „A fost un meci de luptă, decis în final, în care brigada de arbitri a avut un cuvânt de spus. E un cuplu fără experiență și miza meciului i-a cam depășit. Mărimea lotului lui Dinamo a făcut diferența, dar ne-am ridicat la nivelul lor și puteam câștiga. Nu ne gândeam că vom avea o victorie în zece meciuri, problemele ne-au cam dat peste cap. Avem șase jucători noi, era nevoie de timp, dar competiția nu ne așteaptă.”

Ion Mocanu, Dinamo București: „A fost un meci bun, dar o victorie chinuită și greu obținută de echipa mea. Felicit echipa gazdă. Deși au fost puțini la număr, din cauza accidentărilor, jucătorii Energiei s-au “bătut” pe teren. Dacă ar fi luptat așa la fiecare meci nu ar fi fost pe locul pe care sunt acum în clasament. Sper ca Energia să revină pentru că știe toată lumea că este un club care investește, iar locul ei nu este acolo, în subsolul clasamentului. Jucătorilor mei, după victoria cu Odorhei, cred că le-a crescut puțin nasul, ca la Pinocchio. Au crezut că dacă au în față o echipă cu numai 11 jucători, meciul este câștigat din start. Nu au ținut cont de ce le-am spus. Este și o vorbă că animalul rănit este cel mai periculos, iar Tg-Jiu-ul cu jucători puțini, dar valoroși, dată fiind și situația din clasament, s-au gândit că au posibilitatea să câștige.”

Energia Pandurii Tg. Jiu-Dinamo București 30-32 (14-18)
Energia: Acatrinei 11 goluri, Dinescu 4, Enache 4, Sifre 4, Stankevicius 3, Giotoiu 2, Popescu 1
Dinamo: Ragot 7 goluri, Savenco 4, Nițu 4, Șandru 4, Chiruț 3, Asoltanei 3, Băluț 2, Mocanu 2, Răpciugă 1, Diaw 1, Manea 1

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY