A-nceput razboiul in handbalul feminin – “Vrem titlul si un parcurs lung in cupele europene”

0
1658

Sambata, la Hotel Pullman din Capitala, Clubul Sportiv Muinicipal Bucuresti si-a prezentat noua echipa de cinci stele, in care gasim campioane mondiale, europene, medaliate olimpice si castigatoare de cupe europene. Presedintele Clubului, Constantin Caliman, a spus ca aceasta constructive de exceptie a-nceput inca din iarna lui 2013:

Am muncit din greu, dar am reusit – aveti in fata o echipa valoroasa, poate cea mai tare din campionatul nostrum. Fara-ndoiala, vrem titlul, chiar daca va trebui sa ne batem cu Baia Mare si cu Corona Brasov. Cine sa ne stea in cale, mai ales ca astazi am semnat un contract pe doi ani si cu Jakob Vestergaard, care va fi Directorul tehnic a tot ceea ce inseamna handbal in clubul nostrum. Avem reteta perfecta si vrem ca in 2017 sa jucam Final Four-ul Ligii Campionilor in Romania, in noua sala care se va construi in Bucuresti

a declarat presedintele clubului bucurestean. Dar surprizele nu s-au oprit aici, domnia sa anuntand ca in august, perioada 21-24, Sala Polivalenta va gazdui Bucharest Trophy, Editia I, o competitie care va aduce la start cateva vedete ale campionatelor Europei: Buducnost (Muntenegru), HC Astrakhanochka, Rostov Don (ambele din Rusia), BBM Bietighem (Germania), Muratpasa Bekediyesi (Turcia) si CSM Bucuresti, fireste. Iata, prin urmare, o activitate handbalistica intensa la clubul din Capitala, spre marea bucurie a iubitorilor acestui sport.

Intalnirea cu presa, de la Hotel Pullman, a continuat cu prezentarea echipei, sarcina pe care a preluat-o presedintele Sectiei de handbal, Bogdan Vasiliu: Daniela Binescu, Adriana Stoian, Alina Iordache, Maria Cristina Nan, Marinela Gherman, Elena Magdalena Nicula, surorile Predoi – Georgiana Cristina si Andreia Madalina, Iulia Curea, Talida Tolnai, Cristina Varzaru, Patricia Vizitiu si Oana Manea, jucatoare autohtone, Iryna Glibko si Iulya Zaremba, ambele din Ucraina, Carmen Martin Berenguer, din Spania, rusoaica Ekaterina Vetkova, suedeza Lineea Torstensen si braziliencele Fernanda Da Silva, Mayssa Pessoa, Deonise Cavaleiro si Ana Paula Rodrigues. In privinta cartilor de vizita, ale acestor handbaliste, sa spunem ca cele patru brazilience sunt campioane mondiale en titre, Carmen Berenguer este medaliata olimpica, Vetkova este si ea campioana mondiala in 2009, Torstenson este medaliata cu argint, la Europenele din 2010, si castigatoarea Cupei EHF, in 2011. Glibko si Zaremba sunt componente de baza ale nationalei ucrainene.

Cat despre romancele noastre, sunt cateva care au performante internationale deosebite, ma refer la Varzaru, castigatoare a Ligii Campionilor, de trei ori, a Trofeului Campionilor EHF 2006, a Cupei Cupelor, de doua ori, 2002 si 2012, medaliata cu argint la Campionatul Mondial din 2005 si medaliata cu bronz la Campionatul European din 2010; apoi Talida Tolnai, medaliata cu bronz, la Europeanul din 2010, castigatoare a Cupei Cupelor, 2007, a City Cup, 1996, a Trofeului Campioanelor, 2007, si finalista a Ligii Campionilor, cu Oltchim, in 2010; urmeaza Oana Manea (ordinea este aleatorie), finalista Champions League, in 2010, castigatoare a Trofeului Campioanelor, 2007, a Cupei Cupelor, 2007, si medaliata cu bronz, la CE din 2010.

Cu astfel de handbaliste, obisnuite cu treptele podiumurilor, vrem sa credem ca CSM Bucuresti va avea un cuvant greu de spus in Liga Nationala si, de ce nu, chiar si in Europe.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY