A doua medalie pentru Laslo și compania la Mondiale! Tricolorele au cucerit bronzul în fața Germaniei!

0
8419

Naționala de tineret a României a cucerit astăzi medalia de bronz la Campionatul Mondial din Rusia, după un meci cu două reprize total diferite în fața Germaniei în finala mică. Fetele antrenate de Ion Crăciun și Cristi Preda își trec în cont a doua medalie la Campionatele Mondiale, după cea de aur din urmă cu doi ani, din Macedonia.

Tricolorele au trecut rapid peste înfrângerea cu Danemarca din semifinale și au reușit să se împună în meciul pentru medaliile de bronz cu 26-25 (17-10). România a pus stăpânire repede pe joc, fiind net superioară la toate capitolele, chiar dacă Lorena Ostase a părăsit terenul de joc accidentată, la umărul drept, în minutul 15.

Nu doar portarii României au strălucit în prima parte, pe care au terminat-o cu un procentaj de peste 50%, ci și jucătoarele de pe faza ofensivă. Chiar dacă Laslo a fost marcată strâns și astăzi de defensiva germană, jucătoarea Clujului a fost vioara întâi, însă spre deosebire de ieri a fost ajutată mult mai mult de Dache și Ilie. De altfel, Dache a fost un pion extrem de important în stabilirea rezultatului de la pauză, aceasta reușind să marcheze de trei ori și să obțină trei aruncări de la șapte metri și trei eliminări în 20 de minute. La fel ca și în grupe, tricolorele au avut un avantaj important la pauză, de șapte goluri, 17-10 de data aceasta, față de 18-13 în primul meci.

Desfășurarea actului secund a semănat perfect cu cel al partidei din grupe. Ofensiva a dat semne de slăbiciune și doar Dache și Laslo s-au ridicat la nivelul scontat. Germania a recuperat gol după gol, a ajuns la 23-26 în minutul 53, scor la care Dumanska a avut trei intervenții consecutive ce s-au dovedit a fi decisive în economia rezultatului final. Tricolorele s-au întrecut în greșeli în atac până la final, deși au avut și o superioritate numerică, iar adversarele au ajuns chiar la un gol în urmă pe tabelă, 25-26, cu un minut rămas din joc. Dache a comis un fault în atac, astfel că Germania putea egala în ultimele 30 de secunde, dar defensiva noastră a rezistat și România a obținut medalia de bronz. Cristina Laslo și colegele sale termină junioratul cu o medalie la turneul final, a doua a generației, după cea de aur din urmă cu doi ani.

Pentru România au evoluat în acest meci Mădălina Ion, Bianca Curmenț, Yuliya Dumanska (portari), Cristina Laslo 12 goluri, Elena Dache 3, Alina Ilie 3, Lorena Ostase 2, Florentina Craiu 2, Hermina Stoicănescu 2, Alexandra Dindiligan 1, Andreea Taivan 1, Sonia Vasiliu și Anca Polocoșer. Alexandra Severin, Florența Ilie și Daniela Corban nu au fost utilizate.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY