10 jucătoare prezente la reunirea campioanei Europei

0
9450

Cu un antrenor nou la timonă, Jakob Vestergaard, și cu un lot redus numeric din cauza Jocurilor Olimpice care stau să înceapă, CSM București a început azi pregătirile pentru sezonul 2016-2017. O stagiune în care Tigroaicele au de apărat Tripla coroană, Liga Campionilor, Liga Națională și Cupa României.

La primul antrenament au fost prezente 10 handbaliste:

Jelena Grubisic, Alina Iordache, Andreea Chetraru – portari; Iulia Curea, Elena Nicula, Bianca Bazaliu, Line Jorgensen, Elena Dache, Cristina Vărzaru, Cristina Nan – jucătoare.

Au absentat Aurelia Brădeanu, Oana Manea, Paula Ungureanu, Majda Mehmedovic, Isabelle Gullden, Linnea Torstensson, Carmen Martin, Camille Ayglon, Gnonsiane Niombla, care vor participa cu echipele naționale pe care le reprezintă la Jocurile Olimpice (5-21 august). De asemenea, Anastasia Lobach va ajunge în zilele următoare în București.

Elena Dache și Andreea Chetraru au fost promovate de la Centrul de Copii și Juniori la echipa mare. Prima handbalistă va fi păstrată în lot și în timpul sezonului, după ce și-a confirmat valoarea și la ultimul Campionat Mondial de tineret, unde România a cucerit medalia de bronz. În următoarele zile, sub comnada lui Jakob Vestergaard va ajunge o altă tânără jucătoare din cadrul CCJ, pivotul Teodora Popescu, astfel că antrenorul va pleca în cantonament cu patru jucătoare sub 19 ani, incluzând-o și pe Bianca Bazaliu.

”Știu deja foarte multe lucruri despre mentalitatea din România, nu va exista o problemă de adaptare. Pe multe fete le știu din Danemarca, de la Oltchim, de la CSM București. La echipă sunt și câteva jucătoare noi, avem nevoie de puțin timp pentru a le integra. Este foarte important să ajungem să avem team-spirit, să găsim cea mai bună cale în care putem performa ca echipă. Vrem să ajungem departe în Liga Campionilor, ne dorim să câștigăm și titlul în România. CSM București este una dintre cele mai bune echipe din lume. Știu că la casele de pariuri nu suntem în Top 4, dar nu-mi pasă de acest lucru. Pentru mine este o adevărată provocare să antrenez această echipă după ce a câștigat Liga Campionilor”, a declarat Jakob Vestergaard.

În ceea ce privește programul, CSM se va pregăti în București în următoarele două săptămâni. În perioada 15-23 august, echipa se va afla într-un cantonament la Rm. Vâlcea, unde va susține și primele meciuri de pregătire cu formația din localitate.

Jakob Vestergaard va avea toate jucătoarele la dispoziție din 29 august, iar primul meci oficial îl va disputa în 4 septembrie cu HCM Roman, pentru Supercupa României.

sursă: csmbucuresti.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY