Zalăul ajunge la trei victorii consecutive în fața Clujului

0
2002

HC Zalău și-a trecut în cont cel de-al cincilea succes de pe teren propriu din acest sezon după 30-25 (16-13) cu ”U” Alexandrion Cluj în derby-ul Ardealului. Cu acest rezultat, echipa lui Gheorghe Tadici trece, cel puțin până luni, pe locul cinci al clasamentului Ligii Naționale.

A fost un derby cu multe momente frumoase, în care diferența a fost făcută în ultimul sfert de oră. Începutul partidei a fost unul echilibrat, în care Zalăul s-a aflat aproape în permanență cu un pas în fața Clujului, formație ce a revenit însă de fiecare dată, până în minutul 22. În tot acest timp oaspetele au condus o singură dată, 4-5 după reușita lui Popa, pentru ca pe final de repriză diferența a fost făcută de greșeli. Zalăul a profitat de inexactitățile oasptelor și s-a desprins la patru goluri, 16-12, dar Laslo a avut ultimul cuvânt al primei părți, marcând pentru 16-13.

Debutul părții a doua a fost favorabil echipei lui Carmen Amariei, care a restabilit egalitatea după doar nouă minute prin Chintoan (19-19) și chiar a preluat conducerea în minutul 40, grație golului semnat de Popa. Zalăul a întors însă rapid scorul, prin cele două extreme, Rob și Trif, care au finalizat contraatacuri pornite de la Mureșan, 24-23, scor la care portarul gazdelor a avut o intervenție importantă, pe contraatac, în fața lui Chintoan. Au urmat două eliminări în tabăra lui ”U” pe fondul cărora Zalăul s-a distanțat la 26-23, moment în care Mureșan a mai avut o intervenție importantă, în fața lui Paraschiv de data aceasta, la o aruncare de la șapte metri. Clujencele au încercat revenirea, s-au apropiat la 27-25, dar Puiu și Constantinescu, în doar un minut, au rezolvat definitiv soarta celor trei puncte. Rob a închis tabela la 30-25, astfel că HC Zalău bifează al cincilea succes de pe teren propriu și al șaselea din întreg sezonul și urcă pe locul cinci al Ligii Naționale, cel puțin până luni.

HC Zalău-”U” Alexandrion Cluj 30-25 (16-13)
HC Zalău: Inculeț, Mureșan (portari), Constantinescu 11 goluri (5 din 7m), Puiu 7, Rob 6, Țurcaș 2, Trif 2, Bloj 2, Tămaș, Bardac, Bazon
”U” Alexandrion Cluj: Enache, Prodan, Măzăreanu (portari), Laslo 8 goluri, Paraschiv 4 (2 din 7m), Chintoan 4, Popa 4, Biriș 3, Dindiligan 1 (din 7m), Ivan 1, Severin, Vălean, Moisin, Vasiliu, Tetean, Boian
Aruncări de la 7m: 5/5, respectiv 4/3
Eliminări: 5 x 2 min., respectiv 5 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY