Yuliya Dumanska, în fața primului Mondial de senioare: „Visam să ajung aici!”

0
5884

Doar două zile ne despart de debutul Campionatului Mondial din Germania, acolo unde România are ca obiectiv o clasare în primele șase. Tricolorele vor întâlni Paraguay în primul meci din grupă, cel mai ușor de altfel dintre toate.

La 21 de ani, Yuliya Dumanska se află la al doilea turneu final de senioare în tricoul României, după Europeanul de anul trecut. Situația este puțin schimbată, pentru ca dacă în 2016 a bifat un singur meci, la acest turneu final aportul său va fi mult mai mare. Cum așteaptă Dumanska acest Mondial? „Aș putea spune că am emoții, dar totodată și încredere. Atât în forțele proprii, cât și în valoarea echipei. Înainte să devin cetățean român cu acte în regula, visam să ajung aici și iată-mă! Dar întotdeauna trebuie să avem vise mărețe și trebuie să ne stabilim obiective noi.”, ne-a spus portarul Craiovei.

România a avut doar trei teste înaintea acestui Mondial, două victorii, cu Macedonia și Brazilia, și o înfrângere, cu Polonia, iar atmosfera din cadrul lotului este bună după acele meciuri de la Craiova. „Meciurile de la Trofeul Carpați cred că au fost eficiente și au avut un rol important atât pentru mine, cât și pentru colegele mele. Ne-au ajutat să vedem unde trebuie să lucrăm. Atmosfera este bună, ne susținem una pe cealaltă.”, spune Yuliya.

Tricolorele fac parte dintr-o grupă dificilă, cu Franța, Spania, Slovenia, Angola și Paraguay, cea din urmă fiind și prima adversară din Germania. În ciuda faptului că este un meci de acomodare, în care România nu ar trebui să aibă emoții, Yuliya Dumanska se gândește doar la această partidă. „Fiecare meci din grupă este important și în același timp greu, însă noi vrem să luăm competiția pas cu pas și sperăm că totul va fi bine. Avem nevoie să fim determinate și pregătite de la început, primul meci este cel mai important. Cred că unitatea echipei este întotdeauna cheia unui succes.”, este de părere Yuliya. Obiectivul stabilit de Federație pentru acest turneu final este 1-6. Yuliya Dumanska nu dă un pronostic, ci doar vrea prestații cât mai bune ale echipei la Mondial. „Orice sportiv își dorește să aibă rezultate bune, e normal ca Federația să pună un obiectiv. Noi ne dorim din tot sufletul ca la sfârșitul acestui Campionat Mondial să fim mulțumite de tot ce am făcut.”, a concluzionat portarul echipei naționale.

România debutează la acest Campionat Mondial sâmbătă, de la ora 15:00, în direct pe Telekom TV, împotriva Paraguayului.

sursă foto: sportuldoljean.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY