Xavi Pascual preia naționala masculină a României!

0
5095

Federaţia Română de Handbal dă o veritabilă lovitură de imagine! Tratativele purtate în ultima perioadă au fost concretizate, iar noul antrenor al echipei naţionale masculine a României este celebrul antrenor spaniol Xavier Pascual Fuertes, cel care va antrena, în continuare, şi fosta campioană a Europei, FC Barcelona.

Xavier Pascual Fuertes, născut la 8 martie 1968, fost jucător al FC Barcelona și antrenor al acestei echipe din 2009, câștigător de două ori al Ligii Campionilor EHF,  a semnat contractul prin care devine antrenor principal al lotului național de seniori și va fi responsabil de pregătirea Strategiei Naționale de Dezvoltare a Handbalului Național Masculin, pentru următorul ciclu olimpic. Obiectivul principal al acestui parteneriat îl reprezintă calificarea la Jocurile Olimpice, Tokyo, 2020.

„Sunt încântat să anunț începerea parteneriatului între F.R.H. și Xavier Pascual Fuertes. Acesta va fi antrenorul echipei naționale masculine de handbal în următorul ciclu Olimpic, rămânând în continuare antrenorul echipei de handbal F.C. Barcelona. Consider că asocierea dintre F.C. Barcelona și handbalul românesc este de bun augur și garantează seriozitatea și profesionismul acestui proiect. Dorința noastră este ca „Pasqui”, împreună cu o echipă de antrenori români, să elaboreze o strategie de dezvoltare unitară a handbalului masculin. Bine ai venit, Pasqui și Hai România!”, a declarat preşedintele FRH, Alexandru Dedu, citat de saitul oficial frh.ro.

Numirea lui Xavier Pascual Fuertes la conducerea naţionalei masculine de handbal a fost confirmată şi pe saitul grupării braugrana, unde se aminteşte că preluarea unei echipe naţionale de către antrenorii marilor echipe de club din Europa pare să devină o modă. Sunt amintite, în acest sens, nume precum Manolo Cadenas, antrenorul lui Wisla Plock şi al naţionalei iberice, Talant Dusjhebaev, antrenor al proaspetei campioane a Europei, Kielce, dar şi al naţionalei Poloniei, sau catalanul Xavi Sabaté, selecţioner al Ungariei şi antrenor la Veszprém.

Sursă text: sportsudest.ro

Sursa foto: fcbarcelona.cat

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY