Viorel Fotache ne vorbește despre experiența în Bundesliga: „Nu e chiar așa de greu cum cred unii!”

0
5972

Ajuns în Bundesliga ca urmare a problemelor financiare de la Minaur Baia Mare, Viorel Fotache vorbește despre debutul său în handbalul german.

Interul stânga a semnat cu TVB 1898 Stuttgart în luna decembrie a anului 2015 și spune cum a trăit debutul pentru gruparea germană. „Am fost puțin emoționat. Mă gândeam dacă o să fac față, dar a fost ok și le spun tuturor că nu este chiar așa de greu cum cred unii. Noi, românii, avem o problemă în a ne subestima! Într-adevăr, este o diferență mare de joc, de condiții, de orice, dar eu cred că mai mulți jucători români ar face față.”, afirmă Fotache.

Stuttgart n-a avut un final de sezon bun, pierzând ultimele cinci partide la diferențe mari, fapt ce a adus și demiterea antrenorului Thomas Konig. Însă, în ciuda rezultatelor negative, echipa lui Viorel Fotache și-a păstrat locul în Bundesliga, în dauna formației la care evoluează Bogdan Criciotoiu, Eisenach. „Ultimele meciuri au fost pierdute la o diferență destul de mare și în urma acestor înfrângeri conducerea a decis schimbarea antrenorului. Am jucat cu echipele de top, iar aici diferența se face pe contraatac. În cinci minute o echipă se poate desprinde la 5-6 goluri. Am avut și puțin noroc, deoarece Hamburg s-a desființat, dar sper ca la anul, prin aducerea unor jucători noi, să fim o echipă mai redutabilă.”, continuă gălățeanul de 27 de ani. Acesta afirmă că și-ar dori să revină la echipa națională, pentru care a evoluat până acum într-un singur meci. „Mi-aș dori să fiu chemat, să lucrez cu un antrenor de top, de la care aș avea foarte multe de învățat. Oricum, cred că se vor schimba nivelul de joc al echipei și mentalitatea și vor apărea și rezultatele!”, a încheiat Viorel Fotache.

14 goluri a reușit Viorel Fotache pentru TVB 1898 Stuttgart în sezonul recent încheiat. Contractul său cu gruparea germană se întinde pe încă un sezon.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY