Victorie normala a campioanei in restanta cu Slobozia

0
1016

makeeva baia mareO partida care trebuia disputata, o victorie care era firesc sa fie obtinuta la scor, trei puncte care completeaza “zestrea” de puncte a HCM-ului. O echipa care a adunat 18 puncte pana azi nu avea cum sa emita pretentii din intalnirea cu campioana en titre. Asa ca HCM Baia Mare a invins cu 30-20 (16-8) CSM Unirea Slobozia, un rezultat care readuce gruparea lui Tone Tiselj pe primul loc in clasament, la un punct avans fata de “urmaritoarea” CSM Bucuresti, in timp ce echipa lui Liviu Paraschiv ramane pe locul 13, penultimul din Liga.


Dascalete, “motorul” echipei din Slobozia, este cea care deschide scorul. Este primul, dar nu este singurul avantaj al echipei oaspete, care mai conduce o data acasa la campioana in minutul 5: 1-2. Dupa care capitanul baimarencelor, Valentina Ardean Elisei egaleaza la 2 in minutul 8, iar Aneta Pirvut aduce HCM-ul pentru prima oara in avantaj: 3-2 in minutul 10. Liviu Paraschiv solicita time out. Pana in minutul 20, handbalistele din Slobozia reusesc sa tina ritmul cu campioanele Romaniei. De la scorul de 9-6, insa, echilibrul se rupe definitiv. Baimarencele puncteaza de sase ori consecutiv in cinci minute si scorul este 15-6 in minutul 25, pentru ca prima repriza sa se termina la scorul de 16-8. In actul secund diferenta creste o data cu trecerea timpului: 19-9 in minutul 37, 21-10 in minutul 44, 25-13 in minutul 49, 26-13 in minutul 51. 13 goluri este cea mai mare distanta dintre cele doua adversare in jocul de azi. Partida se termina cu scorul de 30-20.

Baimarencele obtin a 23-a victorie si revin pe primul loc in clasament, la un punct in fata gruparii CSM Bucuresti. Meciul de azi a insemnat revenirea in teren a Melindei Geiger, dupa circa sapte luni de absenta din cauza unei accidentari, baimareanca si punctand de trei ori, goluri aplaudate indelung de spectatori. De altfel Tone Tiselj a ales sa menajeze azi mai multe jucatoare si sa apeleze mai insistent la serviciile altora, mai putin folosite. 

HCM Baia Mare – CSM Unirea Slobozia 30-20 (16-8) 
Sala sporturilor “Lascar Pana”, etapa 25; 
Au arbitrat: Bogdan Dordea (Sibiu) si Marian State (Buzau); 
Observator FRH: Constantin Milcu (Mehedinti); 
Aruncari de la 7m: 4-5 (transformate 1-3, au ratat Abbingh si Pirvut – 2, respectiv Dascalete si Stanciulescu); 
Minute de eliminare: 6-0; 

HCM Baia Mare: Arenhart (16+1), Ungureanu – Ardean Elisei 6, Tatar 5, Pirvut 5 (1), Davydenko 4, Geiger 3, Abbingh 2 (1), Makeeva 2, Dinis Virtic 2, Herrem 1, Szucs, Marin, Lobach, Do Nascimento, Buceschi; antrenori: Tone Tiselj – principal, Grega Karpan – secund; 

CSM Unirea Slobozia: Martin (4+1), A. Nica (3+1) – Dascalete 11 (2), Carabulea 2, Dragan 2, Artean 2, Dragut 1, Moroianu 1 (1), Simion 1, Paval, Stanciulescu, Grigoras, Gavrila, Bacaoanu, C. Nica, Urse; antrenor: Liviu Paraschiv; 

sursa: emm.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY