Victorie imensă pentru SCM Craiova! Simona Gogirlă: „Diferența putea fi mai mare!”

0
2474

SCM Craiova s-a impus la limită în primul meci al optimilor de finală ale Cupei Cupelor, 30-29 (12-11), în fața lui RK Krim Mercator, în fața a 3000 de spectatori. Totul se va decide însă în returul de la Ljubljana, de săptămâna viitoare.

Craiovenii au luat cu asalt Sala Polivalentă pentru primul meci oficial al anului, împotriva dublei deținătoare a Ligii Campionilor, Krim Mercator. Iar elevele Simonei Gogîrlă nu i-au dezamăgit, oferindu-le o victorie superbă, 30-29 (12-11), chiar dacă pe parcursul partidei diferența a fost și de patru goluri în favoarea SCM-ului. De altfel, slovenele nu au condus foarte mult timp pe tabelă, ci doar în finalul primei părți.

Așadar, ecartul de la final putea fi mult mai mare, însă gazdele au pierdut ușor câteva mingi și au oferit șansa lui Krim de a reveni pe tabelă. Totul se va decide săptămâna viitoare, la Ljubljana.

Transferată în cursul zilei de joi, Maria Gavrilă nu a avut drept de joc pentru gruparea din Bănie. Data limită pentru înscrierea unor jucătoare noi era 5 ianuarie, însă coordonatoarea de 20 de ani ar putea juca pentru Craiova în acest sezon european dacă SCM-ul va trece de Krim.

Simona Gogîrlă, antrenoare SCM Craiova: „A fost greu, ne așteptam să fie greu. Krim e o echipă cu un palmares impresionant, e dublă câștigătoare a Ligii Campionilor. Am câștigat la un gol, dar diferența putea fi mult mai mare. Am făcut unele greșeli copilărești, iar ele au speculat. Vreau să felicit fetele pentru dăruire și ambiție și vreau să le mulțumesc celor prezenți. Nu mă așteptam să fie sala plină. Am reușit să fim peste ele, am avut patru goluri și în prima și în a doua repriză. Mergem în Slovenia să ne jucăm șansa. Este un rezultat foarte important, avem un moral foarte bun în vederea meciurilor cu Brăila și Krim.”

SCM Craiova-RK Krim Mercator 30-29 (12-11)
SCM Craiova: Pașca, Petrescu, Zivkovic (portari), Zivkovic 9 goluri, Băbeanu 6, Cioaric 5, Iovănescu 3, Șelaru 3, Landre 2, Andrei 1, Florica 1, Bonea, Georgescu, Horobeț. Antrenor: Simona Gogîrlă.
RK Krim: Marincek, Stefanisin (portari), Mavsar 8 goluri, Milanovic Litre 6, Baric 4, Bajramovska 3, Obradovic 3, Omoregie 3, Koren 2, Abina, Avbelj, Beganovic, Juric, Lukovic, Pandzic, Zrimsek. Antrenor: Marta Bon.
Aruncări de la 7m: 7/6, respectiv 4/3
Eliminări: Zivkovic, Băbeanu, Șelaru (2), respectiv Mavsar, Milanovic Litre, Obradovic, Omoregie (2), Juric

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY