Victorie fantastică în fața Ungariei și calificare în Main Round!

0
1897

Naționala feminină de handbal s-a calificat în Main Round-ul Campionatului Mondial de handbal, după ce a învins în meciul decisiv pe Ungaria, scor 28-27. Fetele noastre au revenit de la 10-16 la pauză și au câștigat în ultimele secunde, după ce Cristina Neagu a transformat o aruncare de la șapte metri obținută de Laura Pristăvița.

Fetele noastre au trecut peste toate problemele, s-au mobilizat și au obținut o victorie fantastică în fața Ungariei, dar și nesperată dacă ne gândim la faptul că în minutul 58 adversarele conduceau cu 27-25. Prima repriză a fost palidă, România a început foarte greu, iar Ungaria a condus 5-0 după 7 minute. Fără Cristina Neagu în zi de șut, exceptând aruncările de la șapte metri, tricolorele au suferit pe atac, s-au văzut conduse la șapte goluri, 8-15 și 9-16, și au intrat la cabine cu -6.

Tomas Ryde a jucat toată repriza a doua cu șapte jucătoare pe atac, iar tactica a dat roade. România a găsit drumul către gol și s-au făcut remarcate Sonia Seraficeanu, Ana Maria Iuganu și Laura Pristăvița. Scorul s-a strâns, presiunea a apăsat pe umerii Ungariei, însă chiar și așa vecinele noastre s-au menținut în avantaj până în final. Era 25-22 în minutul 55 și 27-25 cu două minute înainte de final, dar tricolorele au jucat cu sufletul și ceea ce era poate puțin realizabil s-a produs. Seraficeanu și Iuganu au înscris din cele două extreme, Kovacs a comis pași și România a avut ultimul atac și 35 de secunde la dispoziție pentru a se califica în Main Round. Laura Pristăvița a scos o aruncare de la șapte metri, iar Cristina Neagu a transformat cu sânge rece, în vinclul Evei Kiss. 28-27, o victorie obținută cu sufletul de către fetele noastre.

România-Ungaria 28-27 (10-16)
România: Dedu, Dumanska (portari), Neagu 10 goluri, Iuganu 6, Seraficeanu 5, Perianu 2, Pintea 2, Ostase 2, Pristăvița 1, Băcăoanu, Florica, Dache, Zamfirescu, Vizitiu
Ungaria: Triffa, Biro, Kiss (portari), Kovacsics 6 goluri, Szabo 6, Hafra 4, Tomor 3, Schatzl 2, Tovizi 1, Klujber 1, Kovacs 1, Vamos 1, Marton, Faluvegi, Toth

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY