Vasluiul revine în lupta pentru play-off

0
2329

HC Vaslui a obținut sâmbătă dimineață trei puncte foarte importante în tentativa de a se apropia de locurile de play-off. Moldovenii lui Sandu Iacob s-au impus în fața Reșiței, scor 28-23 (12-12), gestionând mai bine ultimul sfert de oră al întâlnirii.

În primele 30 de minute ale meciului cele două formații și-au împărțit momentele de dominare. Gazdele au început mai bine și Gabriel Bujor ducea scorul la 7-3 după 11 minute de joc, moment în care Adi Petrea a solicitat primul timp de odihnă al disputei. În doar șase minute oaspeții au revenit la un gol în urma adversarilor, 7-6, și a venit rândul lui Sandu Iacob să ceară un time-out ce a avut efect doar pentru moment. Hrimiuc și Mihai Bujor au refăcut diferența de patru lungimi, 11-7 și 12-8 (minutul 24), dar n-a fost suficient pentru ca moldovenii să intre la cabine în avantaj. Starchenko, de două ori, Bahan și Dospinescu au stabilit scorul pauzei, 12-12, și au păstrat vii speranțele reșițenilor la un rezultat pozitiv.

Echilibrul s-a menținut încă 15 minute din partea a doua, după care gazdele, cu Moldovanu în zi bună, au început să se desprindă decisiv. De la 17-17 s-a făcut 26-20, iar „tripla” lui Vaidasigan din final n-a făcut decât să limiteze proporțiile scorului. Moldovanu și Mihai Bujor au avut ultimul cuvânt, marcând pentru 28-23, un succes foarte important pentru HC Vaslui, care rămâne cu speranțe la ocuparea unui loc de play-off.

HC Vaslui-HC Adrian Petrea 28-23 (12-12)
HC Vaslui: Pralea, Stănescu, Iftene (portari), Moldovanu 8 goluri, Polocoșer 4, Roșu 4, Soare 4, M. Bujor 2, G. Bujor 2, Hrimiuc 2, Hagiu 1, Anton 1, Pasere, Sandu, Cotinghiu, Barac
HC Adrian Petrea: Tevzadze, Sămînță, Drăghici (portari), Vaidasigan 8 goluri, Pîrîianu 4, Starchenko 4, Dospinescu 3, Bahan 2, Pîrvan 1, Trifkovic 1, Ignat, Huta, Popovici, Lela, Rohozneanu
Aruncări de la 7m: 2/2, respectiv 4/3
Eliminări: M. Bujor (2), Anton, respectiv Popovici (2), Starchenko, Bahan

sursă foto: Facebook HC Vaslui

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY