Vasluiul a furnizat a doua mare surpriză a campionatului! Călărașiul revine fantastic pentru a învinge Timișoara, victorii normale pentru Minaur și Odorhei

0
5609

Prima etapă a Ligii Naționale s-a încheiat astăzi, după ce ieri au avut loc primele trei partide. Duminică, HC Vaslui a furnizat o mare surpriză, învingând pe CSM București cu 30-26 (16-12), un rezultat cu atât mai surprinzător cu cât în urmă cu o săptămână cedase pe terenul vicecampioanei cu 20-35 într-un meci amical! Tot astăzi, Dunărea Călărași, Minaur Baia Mare și HC Odorhei s-au impus în disputele de pe teren propriu.

Primul meci al zilei a fost și cel mai palpitant, în condițiile în care AHC Dunărea Călărași a învins pe Poli Timișoara cu 24-23 deși în prima repriză bănățenii au condus cu 11-3 și 12-4! George Șelaru a fost artizanul revenirii, magistral între buturi, în timp ce noua achiziție Shahoo Nosrati a semnat golul victoriei.

La fix un an de zile de la victoria surprinzătoare din capitală, 26-25, HC Vaslui a mai furnizat o mare surpriză într-un duel cu CSM București. Astăzi, băieții lui Sandu Iacob au trecut de gruparea din capitală cu 30-26, într-un meci pe care l-au controlat în totalitate și în care golgheterul sezonului, Gabriel Bujor (nouă goluri), a ieșit din nou în evidență.

Deși pornea drept favorită certă, HC Odorhei n-a avut un meci tocmai simplu cu CSM Focșani, o trupă ce nu a cedat în niciun moment pe parcursul celor 60 de minute. La primul meci cu Dragan Djukic pe banca tehnică harghitenii s-au impus cu 25-23, dar victoria a fost conturată în ultimele zece minute ale disputei.

Duelul nou-promovatelor, ce a avut loc la Baia Mare, între Minaur și Iași, a fost tranșat de gazde. Poli Iași a făcut însă un meci foarte bun, a rezistat 50 de minute în fața fostei campioanei, dar s-a recunoscut învinsă în cele din urmă. Pierre Ragot a fost principalul marcator al meciului, cu opt reușite.

Rezultatele primei etape (click pe scor pentru marcatori):

sursă foto: szkc.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY