Vâlcea sparge gheața în deplasare

0
1962

Pentru prima oară în acest sezon, HCM Rm. Vâlcea s-a impus în deplasare. Echipa lui Constantin Ștefan a câștigat pe terenul Rapidului, scor 34-32 (18-14), un meci controlat în totalitate.

Partida a fost echilibrată doar în debut, până la 2-2, după care vâlcencele au pus stăpânire pe joc și nu au mai cedat inițiativa până la final. Mai sigure în defensivă, oaspetele s-au desprins la 5-2 și Rapidul a avut un singur moment în care a dat semne de revenire, egalând la 9, după golul lui Moroianu. Vâlcea a replicat rapid și a înscris de trei ori consecutiv, prin Luca, Adespii și Ilina, pentru ca la pauză diferența să fie de patru goluri, stabilită chiar la ultima acțiune, prin aceeași Adespii.

Imediat de la reluare, HCM-ul a majorat diferența la 20-14 prin Simion și Adespii, și ecartul de șase lungimi a fost unul constant până în minutele de final. Profitând de lejeritatea cu care oaspetele au tratat ultimele secvențe ale disputei, rapidistele au strâns scorul și au terminat la două goluri în urma adversarei, scor 32-34. Vâlcea câștigă astfel în premieră în deplasare, în timp ce situația Rapidului este din ce în ce mai dificilă, în condițiile în care are doar o victorie în cele zece runde scurse.

Constantin Ștefan, antrenor HCM Rm. Vâlcea: „Astăzi am meritat victoria, am condus pe tot parcursul jocului, din păcate lipsa de concentrare a fetelor din unele momente ale jocului a făcut ca Rapidul să se apropie, chiar și în acest final. Îmi felicit echipa pentru victorie, dar voi avea o discuție cu ele vis-a-vis de aceste căderi inexplicabile și de nerespectarea sarcinilor de joc. Ne dorim să aducem o consistență în jocul Vâlcii. Toată lumea asociață HCM Rm. Vâlcea cu Oltchim Rm. Vâlcea. Din păcate, Oltchimul este istorie, era echipa unui combinat, acum HCM este echipa municipalității, a oamenilor din Vâlcea și trebuie să ne ridicăm la un nivel cât mai înalt. Iubitorii handbalului din Vâlcea sunt foarte buni cunoscători.”

Rapid București-HCM Rm. Vâlcea 32-34 (14-18)
Rapid București: Simion, Gureșoaie (portari), Binescu 9 goluri, Niculae 8, Moroianu 4, Doica 3, Dobrin 3, Popa 2, Cruceanu 2, Chirigiu 1, Gheorghe, Mitrea, Trifan, Geană
HCM Rm. Vâlcea: Băbeanu, Sîntămărean (portari), Simion 8 goluri, Ilina 8, Adespii-Molnar 6, Ani-Senocico 6, Luca 3, Bădiță 2, Campa 1, Manda
Aruncări de la 7m: 3/2, respectiv 4/3
Eliminări: Moroianu (2), respectiv Manda

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY