Vâlcea pierde dramatic la Podgorica

0
671

SCM Râmnicu Vâlcea a fost învinsă de echipa muntenegreană Buducnost Podgorica, cu scorul de 29-28 (15-14), sâmbătă seara, în deplasare, într-un meci din Grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin.

SCM Râmnicu Vâlcea, fără şase jucătoare de bază şi antrenorul principal Florentin Pera, a făcut un joc remarcabil şi a fost aproape să obţină primul său punct în această ediţie a competiţiei, dar Marta Lopez a aruncat mingea în bară cu zece secunde înainte de final.

Buducnost a controlat debutul partidei şi a condus cu 4-1 şi 6-2. Gazdele şi-au menţinut un avantaj de 3-4 goluri, dar pe final SCM a echilibrat situaţia, a reuşit chiar egalarea, 14-14 (min. 30), dar la pauză Buducnost avea un gol avans, 15-14.

Echipa vâlceană a jucat foarte bine în partea secundă a meciului, a preluat conducerea în min. 38, 21-20. Timp de zece minute, SCM a fost echipa care a condus jocul şi s-a aflat la cârmă, dar la 26-25 a ratat şansa de a se desprinde la două goluri, iar apoi formaţia muntenegreană a întors scorul, la 28-26, reuşind să obţină victoria, după un final dramatic, cu 29-28.

Pentru echipa vâlceană au marcat Asma Elghaoui 8 goluri, Marta Lopez Herrero 6, Mireya Gonzalez Alvarez 4, Kristina Liscevic 6, Corina Lupei 2, Jelena Trifunovic 1, Ann Grete Norgaard Osterballe 1. SCM a ratat şi o aruncare de la 7 metri.

Golurile gazdelor au fost reuşite de Andrea Lekic 7, Nikolina Vukcevic 6, Itana Grbic 4, Allison Pineau 3, Valeria Maslova 2, Majda Mehmedovic 3, Katarina Dzaferovic 2, Jovanka Radicevic 1, Armelle Attingre 1.

Meciul a fost arbitrat de Marija Ilieva şi Silvana Karbeska, ambele din Macedonia de Nord, iar delegat EHF a fost muntenegreanul Predrag Pavicevic.

În alte meciuri din această etapă, Podravka Vegeta Koprivnica a fost învinsă acasă de Brest Bretagne Handball cu 33-29, iar Gyori Audi ETO KC a surclasat-o pe BV Borussia 09 Dortmund cu 38-25 (pe 8 noiembrie). Duminică se joacă meciul Odense Handbold – ŢSKA Moscova.

În clasament, pe primul loc se află Gyori Audi ETO KC, cu 12 puncte (7 jocuri), urmată de ŢSKA, 11 p (6 j), Brest Bretagne Handball, 10 p (7 j), Odense Handbold, 8 p (7 k), Buducnost, 5 p (6 j), Podravka Vegeta, 2 p (5 j), BV Borussia 09 Dortmund, 2 p (7 j), SCM Râmnicu Vâlcea, 0 p (5 j).

SCM va juca următorul meci tot în deplasare, cu BV Borussia 09 Dortmund, pe 22 noiembrie.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY