Vaidasigan conduce Reșița spre play-off!

0
3095

HC Adrian Petrea este a șaptea formație calificată în play-off-ul Ligii Naționale la handbal masculin. Bănățenii au învins în această seară pe CSM Ploiești cu 27-26 (16-12) și vor întâlni, foarte probabil, pe CSM București în sferturi. Ilie Vaidasigan a fost decisiv, marcând jumătate din golurile echipei sale.

Încărcătura meciului și-a pus amprenta asupra evoluției echipei gazdă, în condițiile în care pentru ploieșteni rezultatul nu conta absolut deloc în faza finală a campionatului. Prahovenii au condus ostilitățile în debut, au avut 3-2 și 7-5, iar Reșița a revenit pe tabelă după două goluri consecutive semnate de Bahan: 7-7. S-a mers cap la cap până în minutul 18 (10-10), după care bănățenii au început să se desprindă. S-a făcut 14-10, cei doi interi ai lui Adi Petrea, Vaidasigan și Trifkovic semnând cele patru reușite, și la pauză diferența de patru goluri s-a menținut: 16-12.

A urmat un recital al lui Ilie Vaidasigan în partea a doua a meciului. Acesta a marcat 8 din cele 11 goluri ale echipei sale din repriza a doua și a fost decisiv în obținerea victoriei. Prahovenii au început însă foarte bine, au reușit să egaleze la 18 după un gol al lui Hoinaru, cel mai bun marcator al CSM-ului, și chiar să treacă în avantaj: 19-20. Trifkovic și Vaidasigan au readus Reșița la conducere, 21-20, iar Rohozneanu majora ecartul la două lungimi, 23-21, cu 11 minute înainte de final. Sfârșitul partidei nu a fost însă lipsit de suspans, deoarece elevii lui Dragoș Dobrescu s-au apropiat la un gol de cinci ori până la final, dar niciodată nu au putut să restabilească echilibrul. Prahovenii au avut posesia cu cinci secunde rămase din joc, dar timpul a fost insuficient pentru a putea egala situația. S-a terminat 27-26 și Reșița merge în play-off, unde poate da peste CSM București, formație împotriva căreia a jucat foarte bine în acest sezon.

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
CSM Reșița1627
CSM Ploiești1226

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY