Un nou episod Dinamo-Steaua se consumă duminică: „Băieții sunt foarte motivați pentru acest meci!”

0
2400

Cu Steaua în fotoliul de lider și cu Dinamo în revenire de formă, derby-ul de duminică, din Ștefan cel Mare, se anunță a fi extrem de încins. Cele două mari rivale se întâlnesc într-o partidă din etapa a 23-a, mai importantă la prima vedere pentru gazde decât pentru oaspeți.

Dinamo București are o altă față în acest moment față de cum a terminat anul 2017 și a câștigat deja trei poziții în clasament de când Constantin Ștefan și Ionel Ene pregătesc echipa. Este, de altfel, și primul derby pentru cei doi după o pauză de trei ani de zile. „Este un derby pentru mine. Steaua au avut un sezon regular foarte bun, sunt meritat pe primul loc, au un joc foarte exact. Au relații de joc și timing foarte bun la linia de nouă metri, au extreme foarte bune, care înscriu din unghiuri foarte mici, o apărare foarte agresivă și să nu-l uităm pe Tudor Stănescu, care a avut un sezon foarte bun. Sperăm să ne luăm revanșa față de meciul tur, avem nevoie de puncte pentru a ne apropia de locurile 1-4 și pentru a putea juca două meciuri acasă în sferturi. Este o atmosferă bună în cadrul echipei, băieții doresc să revină acolo unde le este locul și sunt foarte motivați pentru acest meci. Pas cu pas am crescut, nu avem înfrângere și sper ca și mâine să adăugăm alte trei puncte în clasament.”, ne-a declarat Constantin Ștefan, antrenorul principal al lui Dinamo București. Pentru acest meci, tehnicianul lui Dinamo nu-i va avea la dispoziție pe Ciprian Șandru și Liviu Mironescu, accidentați.

Steaua abordează acest derby din postura de lider al Ligii Zimbrilor, un succes pe terenul marii rivale ar face ca roș-albaștri să ia o opțiune serioasă pentru câștigarea sezonului regular. „E un Dinamo-Steaua, dar nu știu cât de mult înseamnă pentru jucători acest meci. Acum 20 de ani era o presiune mare, toată lumea trăia acest meci, acum jucătorii sunt profesioniști și pentru ei e doar un meci de campionat. Noi vom juca mâine pentru a rămâne pe primul loc, Dinamo vrea un loc cât mai sus, pentru a avea avantajul terenului propriu în play-off. Și-au revenit după ce au schimbat antrenorul, e o echipă periculoasă, dar din punctul meu de vedere nu au un joc de echipă bine conturat. Au, în schimb, jucători cu calitate individuală, care își pot asuma responsabilitatea în orice moment al jocului. Noi ne gândim să continuăm pe același făgaș normal și bun, mai ales că avem tot lotul valid pentru acest meci.”, ne-a spus Ștefan Laufceac, antrenorul secund al Stelei. Legat de presiunea pusă de publicul dinamovist la meciurile importante de pe teren propriu, fostul portar afirmă: „Cred că majoritatea băieților au mai jucat cu săli pline și au experiență în astfel de meciuri. Nu cred că vom avea probleme să gestionăm presiunea din partea publicului, chiar dacă nu toate scandările vor avea legătură neapărat cu încurajarea propriei echipe.”

Partida dintre Dinamo București și CSA Steaua București are loc duminică de la ora 15:30, în Sala „Dinamo”. Prețul unui bilet este de 10 lei.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY