Un meci cât un sezon la Suceava

0
1119

suceava-steaua 14-15Ultimele două clasate în Liga Națională de handbal se întâlnesc mâine, în meci direct, la Suceava, într-o partidă ce va decide, în mare măsură formația care va retrograda la finalul sezonului.

Despărțite de două puncte înaintea acestei partide, Suceava și Steaua se întâlnesc miercuri, de la ora 17:00, în Sala LPS, într-o partidă care va lămuri situația echipei ce va retrograda.

Suceava și-a adjudecat victoria în ultimul meci direct disputat pe teren propriu, 31-29, însă a cedat categoric în play-out, la București, 21-26. Răzvan Bernicu nu ia în calcul o eventuală înfrângere și consideră că elevii săi au nevoie să joace la capacitate maximă pentru a se impune. „Noi ne așteptam să fim aici, în partea de jos, nu cred că Steaua se gândea la acest lucru. Va fi un meci important, e un meci cât un campionat. Ne cunoaștem destul de bine, ei au un plus la experiență, au jucători valoroși, care au jucat ani buni în Liga Națională, pleacă din punctul acesta de vedere cu un avantaj. Noi putem compensa prin dăruire, jucăm acasă, avem fanii în spate, trebuie să dăm totul pentru a scoate un rezultat pozitiv. Nu ne gândim la o eventuală înfrângere. Va fi un meci de luptă, cine va gestiona mai bine finalul de meci va avea câștig de cauză. La Târgu Jiu am egalat pe final, am fost mai proaspeți, sper să fim la fel și acum.”, ne-a declarat Răzvan Bernicu. Gazdele de mâine nu se vor putea baza în continuare pe Burlacu, Gavrilovic și Eros, accidentați. În schimb, Bursuc, Popovici și Trifkovic au fost recuperați.

Steaua nu are altă opțiune decât victoria în meciul de la Suceava, deoarece în cazul unei înfrângeri ar rămâne la patru puncte de locul 12, cu două meciuri rămase de disputat până la final. „E cel mai important joc. Nu avem altă variantă decât victoria, meciul de mâine stabilește clar dacă ne salvăm sau dacă vom retrograda. În cazul unei înfrângeri, nu mai sunt șanse la salvare, atât pentru noi, cât și pentru Suceava. Pentru ambele echipe e cel mai important meci.”, ne-a spus managerul echipei Steaua, Andrei Cian. Nici Viorel Mazilu nu va avea întreg lotul la dispoziție, Nistor și Hrimiuc fiind indisponibili, din cauza unor accidentări.

Partida dintre CSU Suceava și CSA Steaua Alexandrion București va avea loc miercuri, de la ora 17:00. Până acum, Steaua conduce cu 2-1 la meciurile directe din acest sezon, ambele echipe câștigând pe teren propriu.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY