Turda păstrează procentajul de 100% pe teren propriu în retur

0
2527

Potaissa Turda a obținut trei puncte importante vineri seară în fața Vasluiului, 32-30 (13-15), însă l-a pierdut pe Radu Lazăr pentru etapa următoare, care a primit direct cartonașul roșu în ultimul minut de joc. Ardelenii ajung la șase victorii din șase partide pe teren propriu în retur.

A fost însă meciul lui Tudor Stănescu, imbatabil în multe momente. Gazdele au ratat nu mai puțin de 16 situații de pe semicerc și două aruncări de la șapte metri, dar cu toate acestea s-au impus la final.

Moldovenii au intrat în avantaj la cabine, 15-13, șase dintre reușite venind pe contraatac, profitând de erori ușoare ale Potaissei. Gazdele au condus cu 8-5 după un sfert de oră, însă elevii lui Sandu Iacob au marcat de cinci ori consecutiv și au trecut la conducere. Pană la pauză oaspeții au reușit să-și conserve avantaj, chiar dacă se desprinseseră și la trei lungimi pe tabelă.

Începutul reprizei a doua a fost decisiv în economia rezultatului final. Pe un parțial de 8-2 Potaissa a revenit la conducere, dar vasluienii au reușit să mențină suspansul până pe final. Oaspeții au egalat la 25 și 26, în minutul 50, iar Rotaru și-a început recitalul în acel moment. Centrul Turzii a marcat de două ori și a dus scorul la 28-26, Pallag a profitat de faptul că oaspeții înlocuiseră portarul și și-a trecut numele pe lista marcatorilor, iar din nou Rotaru, și apoi Savic, să majoreze diferența la cinci goluri, cu patru minute înainte de final. A fost desprinderea decisivă a gazdelor, care pun mâna pe trei puncte mari și continuă lupta pentru locul patru.

sursă foto: Mircea Roșca – actionfoto.ro

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
AHC Potaissa Turda1332
CSM Vaslui1530

AHC Potaissa Turda

CSM Vaslui

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY