Turda, o remiză cât o victorie pe terenul Călărașiului

0
1823

Dunărea Călărași și Potaissa Turda au mai oferit un meci pe muchie de cuțit, după cel din tur. Dacă la Turda Gavriloaia aducea victoria Dunării în final din aruncare de la șapte metri, de data aceasta Lazăr a adus un punct Turzii tot din aruncare de la șapte metri și tot la ultima fază a partidei.

Iar Turda poate fi mulțumită de punctul obținut, în condițiile în care a alergat în permanență după egalare. Încă din start Călărașiul a pus stăpânire pe joc, iar după șase minute conducea cu 5-1, o diferență ce a fost constantă pe durata primei reprize.

În startul părții a doua Dunărea s-a desprins și la cinci goluri, 18-13 și 19-14, dar Turda a revenit pe final de partidă și a restabilit egalitatea de trei ori. Prima oară a făcut-o Ștef, pentru 25-25, cu trei minute înainte de final, dar Nicolae și Carali au dus scorul la 27-25 în minutul 58 și nimic nu părea că se mai poate întâmpla. Finalul a fost însă incredibil, Adomnicăi și Rotaru au marcat pentru 27-27, Mateaș a înscris pentru Dunărea, în timp ce Lazăr a închis tabela la 28-28, transformând o aruncare de la șapte metri obținută de Savic, cu cinci secunde înainte de final. Potaissa l-a „sacrificat” pe Blidar în final, juniorul echipei oprind tentativa gazdelor de a repune rapid mingea și a văzut astfel cartonașul roșu din partea celor doi arbitri. Scor final 28-28, un rezultat mulțumitor doar pentru oaspeți.

AHC Dunărea Călărași-Potaissa Turda 28-28 (17-13)
AHC Dunărea Călărași: Erhan, Brazhnyk, Andrei (portari), Gavriloaia 5 goluri, Șania 4, S. Ignat 3, Bulov 3, Gurkovsky 3, Zacaciurin 2, Carali 2, Kumogorodsky 2, M. Ignat 1, Nicolae 1, Yuzhbabenko 1, Mateaș 1, Mitrea
Potaissa Turda: Pallag, Varo, Coman (portari), Adomnicăi 8 goluri, Cîntec 3, Thalmaier 3, Lazăr 3, Grigoriev 3, Rotaru 2, Ștef 2, Savic 2, Suciu 1, Laslo, Blidar, Amihăesi
Aruncări de la 7m: 3/2, respectiv 6/3
Eliminări: M. Ignat, Șania, S. Ignat, Kumogorodsky, respectiv Rotaru, Lazăr, Savic (2)
Cartonașe roșii: Yuzhbabenko, respectiv Blidar

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY