Tricolorele dispută astăzi primul meci de la Campionatul Mondial » Luciana Marin: „Ne dorim foarte mult să câștigăm o medalie!”

0
3554

România debutează astăzi la o nouă ediție a Campionatului Mondial de handbal feminin. Tricolorele au o misiune facilă la debut, împotriva statului Puerto Rico, o echipă ce va termina, mai mult ca sigur, ultima în grupa D.

Pentru Luciana Marin este al doilea Campionat Mondial din carieră la care participă, după cel din urmă cu doi ani, din Serbia. Ce reprezintă pentru centrul vicecampioanei României participarea la acest turneu final ? „Pentru mine participarea la acest Campionat Mondial este un pas înainte în cariera mea de sportivă, mai ales că putem merge la Olimpiada de anul viitor în urma rezultatului din Danemarca.”, ne dezvăluie Luciana Marin.

Jucătoarea de 27 de ani este optimistă înaintea startului acestui turneu final și este de părere că România are un plus, având în vedere că multe dintre componente evoluează la aceeași echipă de club. „Perioada de pregătire a decurs foarte bine, am reușit să punem la punct micile probleme pe care le întâmpinam. Bineînțeles, întotdeauna mai este de lucru. Este un plus, zic eu, că suntem mai multe jucătoare de la Baia Mare, însă cel mai important este să fim toate un întreg, pentru că numai așa putem avea rezultate pozitive! Avem o grupă grea, pentru că vom întâlni trei echipe care au stiluri diferite de joc, dar avem încredere că vom putea face rezultate bune în această grupă și nu numai!”, afirmă Marin, al cărui obiectiv este cucerirea unei medalii. „Noi ne dorim foarte mult să câștigăm o medalie! Pentru asta am venit aici și pentru asta muncim de fiecare dată. Consider că unitatea grupului, dorința de victorie și ambiția vor conta cel mai mult la acest Campionat Mondial.”

Echipa națională a României debutează la Campionatul Mondial din Danemarca sâmbătă, de la ora 17:00, împotriva statului Puerto Rico. Partida va putea fi urmărită pe Dolce Sport.

sursă foto: prosport.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY