Tricolorele au batut Polonia si au ajuns in sferturile Mondialelor studentesti!

0
1122

cmmDupa meciul de infarct al baietilor, soldat pana la urma cu victorie si calificare in faza urmatoare a Mondialelor Universitare din Portugalia, a venit randul tricolorelor lui Gusi Alexandrescu sa ne aduca bucuria unui nou succes si, implicit, a calificarii in sferturile de finala.

Si prima repriza ne-a apartinut in totalitate – goluri frumoase, din toate pozitiile, si o dominare autoritara, atat in atac, cat si in faza de aparare. Bucuria primelor 30 de minute a fost umbrita de accidentarea studentei Georgiana Bratulescu, la genunchiul drept, seful delegatiei noastra, Victor Mihailescu, fiind nevoit sa mearga cu sportiva la spitalul de urgenta (se pare ca Bratulescu are ruptura de ligamente, o accidentare ce o va tine cel putin 6 luni pe tusa!). In rest, 14-6 la pauza, un scor linistitor, care ne facea sa ne gandim ca victoria nu ne mai poate scapa, iar locul doi in grupa va fi al nostru (v-am ramas dator cu un rezultat de ieri, Romania – Coreea de Sud 24 – 28, o infrangere ce ne obliga, astazi, la o victorie pentru a prinde un loc in sferturi).

Am inceput  bine si am inscris rapid doua goluri, ba chiar ne-am desprins la 18-8, moment in care ghinioanele au inceput sa ne urmareasca, iar arbitri sa permita adversarelor un joc cu mult peste limita regulamentara. Asistam la adevarate lupte pe ambele semicercuri, in care fetele noastre ieseau mereu sifonate si, culmea, tot ele primeau si eliminari. Evolutia scorului era halucinanta si ne speria de la un minut, la altul: 18-13, 20-16, 21-17, minutul 21,. 22-20, minutul 28, 24-21 la final, o victorie cu multa suferinta, dar pe deplin meritata. Handbalistele poloneze pot fi fericite doar ca nicio jucatoare din nationala Romaniei nu a scapat lovita, impinsa, daramata, dar numai atat, pentru ca succesul a revenit tricolorelor.

Joi este zi de pauza pentru echipele noastre, urmand ca vineri sa inceapa sferturile de finala ale Campionatelor Mondiale Universitare. Vom reveni cu detalii.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY