Trei echipe se luptă pentru ultimele două locuri de play-off în Liga Națională feminină

0
1165

daciana curtean csm ploiestiCu două etape rămase de disputat din sezonul regulat, configurația play-off-ului și a play-out-ului este aproape completă. Singurele necunoscute au rămas ocupantele locurilor șapte și opt, deoarece lupta s-a strâns în urma rezultatelor înregistrate în ultima rundă.

Dacă în vârful clasamentului lucrurile sunt aproape clare, HCM Baia Mare, CSM București și Corona Brașov terminând pe podium, iar Craiova fiind în mare măsură ocupanta locului patru, de la poziția a cincea în jos pot apărea modificări. HCM Roman are un avantaj de patru puncte față de HC Zalău, locurile cinci și șase din Liga Națională, însă în etapa următoare, la Roman, va avea loc meciul direct dintre cele două formații. În cazul unui succes al Zalăului, lupta pentru locul cinci se strânge și verdictul se va da în ultima etapă, când Zalăul primește vizita Vâlcii, iar Romanul merge la Slobozia.

În urma înfrângerii de pe teren propriu din această etapă, Brăila tremură pentru locul în play-off. În acest moment, Brăila este pe locul șapte, cu 34 de puncte, urmată de Ploiești, cu 31, și Vâlcea, cu 29. Echipa de pe Dunăre poate rata prezența în play-off dacă va pierde partidele din ultimele două etape, de la Vâlcea și de pe teren propriu cu CSM București, CSM Ploiești va obține patru puncte din meciurile cu Deva (deplasare) și Constanța (acasă) și Vâlcea va câștiga acasă cu Brăila și în deplasare la Zalău, în ultima etapă.

În funcție de echipa care va rata prezența în play-off se va ști și clasamentul din play-out. Cea mai dezavantajată în cazul în care ar ajunge în play-out ar fi HCM Rm. Vâlcea, care s-ar afla la egalitate de puncte cu ”U” Alexandrion Cluj și CSU Neptun Constanța, dar în urma Devei și a Sloboziei. Cele trei clasamente, în funcție de echipa care ar ajunge în play-out:

Varianta 1, cu Brăila în play-out: 1. Dunărea Brăila 22 puncte, 2. CSM Cetate Deva 19 puncte (9 jocuri), 3. ”U” Alexandrion Cluj 15 puncte, 4. CSM Unirea Slobozia 15 puncte, 5. CSU Neptun Constanța 14 puncte, 6. Mureșul Tg. Mureș 0 puncte (9 jocuri). Partida Mureșul Tg. Mureș-CSM Cetate Deva se dispută în ultima etapă

Varianta 2, cu Ploiești în play-out: 1. CSM Ploiești 21 puncte (8 jocuri), 2. CSM Cetate Deva 16 puncte (8 jocuri), 3. ”U” Alexandrion Cluj 15 puncte, 4. CSM Unirea Slobozia 15p, 5. CSU Neptun Constanța 14 puncte (9 jocuri), 6. Mureșul Tg. Mureș 0p (9 jocuri). În acest context, partidele din finalul sezonului care ar putea modifica ierarhia sunt: CSM Cetate Deva-CSM Ploiești (etapa 25), Mureșul Tg. Mureș-CSM Cetate Deva (etapa 26) și CSM Ploiești-CSU Neptun Constanța (etapa 26)

Varianta 3, cu Vâlcea în play-out: 1. CSM Unirea Slobozia 18 puncte, 2. CSM Cetate Deva 17 puncte (9 jocuri), 3. HCM Rm. Vâlcea 16 puncte, 4. ”U” Alexandrion Cluj 16 puncte, 5. CSU Neptun Constanța 16 puncte, 6. Mureșul Tg. Mureș 0 puncte. Mureșul Tg. Mureș-CSM Cetate Deva se dispută în ultima etapă.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY