Timișoara, prima finalistă! „Ne dorim foarte mult să luăm trofeul!”

0
2540

Poli Timișoara este prima finalistă a Cupei României la handbal masculin după ce a învins pe Minaur Baia Mare cu 30-28 (15-13) în prima semifinală de la Constanța.

Dar Poli n-a avut o misiune deloc simplă, în condițiile în care n-a jucat tocmai cel mai bun handbal, iar Minaur n-a avut nimic de pierdut și s-a luptat până în final. Astfel, am avut o primă parte echilibrată, pe care bănățenii au terminat-o în avantaj, 15-13, însă o diferență făcută în ultima secundă, din aruncare de la șapte metri, după ce în prealabil Vuk Milosevic interceptase o pasă a lui Milos Dragas. O primă repriză în care Marjanovic și Orbovic s-au evidențiat de la gazde, iar Ragot și Dragas de la oaspeți, cei patru marcând în total 19 goluri.

Poli s-a menținut în avantaj în primul sfert de oră al părții a doua, dar a început să scadă nivelul jocului și maramureșenii au reintrat în meci. Ragot a egalat la 21 pentru Minaur, pentru ca Vilovski, din pasa lui Căbuț, să readucă echipa din Baia Mare în avantaj după 25 de minute. Situația s-a răsturnat însă încă o dată, deși jocul părea să curgă în favoarea maramureșenilor. Poli a scăpat fără gol într-o situație de om în minus, Orbovic și-a asumat răspunderea și a marcat de trei ori în ultimele șase minute, iar Fenici a semnat golul victoriei, în secundele de final, nu înainte ca Savic să îl blocheze pe Haiduc într-o situație de unu la unu. O victorie obținută cu multă muncă de Poli, care are șansa de a câștiga Cupa României după 32 de ani.

Cristi Fenici, Poli Timișoara: „Sunt foarte fericit că ne-am calificat, sper ca mâine în finală să facem un meci bun, pentru că astăzi nu ne-au ieșit multe. Jocul nostru poate arăta mult mai bine și sper ca mâine să jucăm foarte, foarte bine. Ne dorim foarte mult să luăm trofeul, am luat în trecut o medalie după 25 de ani de pauză, sperăm să facem un rezultat bun și anul asta și să ducem Cupa la Timișoara. Avem ceva probleme financiare, nu foarte mari, dar avem promisiuni că se vor rezolva și sper să îi obligăm să ne aștepte la Timișoara cu salariile în conturi.”

Raul Fotonea, Minaur Baia Mare: „Trebuie să ne felicităm, sunt fericit pentru cum au jucat și pentru cum au luptat. Așa se întâmplă în turneele acestea de Final Four, toată lumea vrea să câștige, dar eu sunt foarte mândru de băieții mei. Am avut oarecum meciul în mână, dar am gestionat rău anumite situații pe final. Am gestionat rău situațiile de 6 cu 5, se întâmplă și la nivel mai înalt, nu trebuie să facem un capăt de țară din asta. Am spus de la început că, pe lângă faptul că ne dorim să fim printre cei mai buni din campionat, obiectivul secundar este să creștem cât de mulți tineri putem. 

Poli Timișoara-Minaur Baia Mare 30-28 (15-13)
Poli Timișoara: Savic, Vîlceanu, Daskaloski (portari), Marjanovic 9 goluri, Orbovic 8, V. Milosevic 5, Hrimiuc 2, Fenici 2, Păiuș 1, K. Milosevic 1, Cîmpan 1, Santeiu 1, Neamțu, Lasica, Șania, Uruianu. Antrenor: Pero Milosevic
Minaur Baia Mare: Bucătaru, Pop (portari), Dragas 9 goluri, Ragot 9, Căbuț 7, Vilovski 2, Haiduc 1, Lazic, Mureșan, Bușecan, Marta, Mihai, Sabău, Câmpan, Cristescu. Antrenor: Raul Fotonea
Aruncări de la 7m: 5/4, respectiv 3/2
Eliminări: Păiuș (2), Orbovic, V. Milosevic, Șania, P. Milosevic respectiv Vilovski (2), Dragas, Marta, Cristescu
Cel mai bun jucător al meciului: Milos Dragas (Minaur Baia Mare)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY