Știința a pierdut și returul cu Team Tvis Holstebro

0
1308

stiinta-lions 14-15Știința Bacău a abordat returul din ultimul tur preliminar al Cupei EHF cu gândul la calificare, după ce pierduse la cinci goluri în Danemarca în primul meci, pe terenul lui Team Tvis Holstebro. Vicecampionii au pierdut însă și returul, 28-29, după o partidă în care au jucat bine în primele 25 de minute.

În fața unui public entuziast, care a venit să vadă o posibilă calificare a favoriților în grupele Cupei EHF, Știința a început slab meciul cu Hostebro. Danezii au condus cu 3-0 după 5 minute de joc, iar primul gol al băcăuanilor din acțiune a venit abia în minutul 10, la scorul de 1-4, prin Iancu. Știința a dat însă semne de revenire, s-a apărat mult mai exact și a reușit egalarea prin Masachs, din aruncare de la șapte metri, la jumătatea reprizei, iar patru minute mai târziu Celestin a adus Bacăul în avantaj, 9-8. S-a mers cap la cap până în minutul 25, în care Johansson puncta pentru 12-12, iar din acel moment nordicii au pus stăpânire pe meci și n-au mai cedat inițiativa. Holstebro a intrat la cabine cu un avantaj de trei goluri, 15-12, unul care putea fi mai mare, însă paradele Erhan au ținut reprezentanta României în meci.

Bacăul n-a arătat suficient de încrezătoare că poate întoarce soarta meciului, iar nordicii au taxat fiecare eroare din jocul gazdelor. Imediat de la reluare, Holstebro s-a distanțat la șase goluri, o diferență ce a persistat până în minutul 46, moment în care Mateo Garralda a cerut timp de odihnă și le-a reamintit elevilor săi de ce au intrat pe teren. Băcăuanii au avut o răbufnire de orgoliu și s-au apropiat la un gol, 24-25, 26-27 și 28-29, dar n-a putut scoate măcar un egal, deși a avut ultimul atac al meciului. Eliminată din Cupa României, Știința iese și din Cupa EHF și rămâne să se concentreze doar pe campionat acum.

Știința Bacău-Team Tvis Holstebro 28-29 (12-15)
Știința Bacău: Grigoraș, Erhan (portari), Masachs 8 goluri (5 din 7m), Celestin 5, Rotaru 4, Pinnonen 4, Johansson 3, Iancu 2, Vartic 1, Păunică 1 (din 7m), Tărîță, Carali, Tokic
Team Tvis Holstebro: Lind, Hansen (portari), Larholm 5 goluri, Christensen 5, M. Nielsen 5, Bramming 4, Jensen 4, Larsen 3, Sorensen 2, P. Nielsen 1, Blazejewicz, Norager, Birkefeldt
Aruncări de la 7m: 8/6, respectiv 1/1
Eliminări: 2 x 2 min., respectiv 3 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY