Ștefan Constantin cheamă suporterii la meciul de debut în Liga Campionilor: „Să ne împingă de la spate spre victorie!”

1
8353

Pentru al treilea sezon consecutiv, Dinamo București va reprezenta România în Liga Campionilor. Debutul „câinilor” este programat miercuri seară, de la ora 19:30, pe teren propriu, în fața campioanei Norvegiei, Elverum. Partida va fi televizată de Digisport 2 și Telekom Sport.

După cele două victorii din întrecerile interne, ambele înregistrate în fața Constanței, a sosit ora primului meci european pentru Dinamo. Campioana debutează în Liga Campionilor împotriva lui Elverum, o formație în fața căreia a pierdut în sezonul trecut de două ori, 32-40 și 33-34. Situația este însă total diferită acum, iar Ștefan Constantin se arată optimist înaintea partidei. „Nu avem emoții, știam că va veni și momentul debutului în Liga Campionilor. Vreau să abordăm cu mare încredere meciul de mâine. Îmi doresc o victorie, mai ales că ar fi totodată și o revanșă, pentru că în sezonul trecut ne-au învins de două ori. Omogenitatea echipei nu este cea pe care o doresc, dar este normal să fie așa. Timpul a fost scurt, cei trei tunisieni au venit târziu pentru că au avut probleme cu viza. Avem un moral bun după ce am câștigat Supercupa României și partida din prima etapă a campionatului, în fața unei rivale de temut, HC Dobrogea Sud Constanța. Băieții sunt încrezători, sper să facem un meci cât mai bun și să obținem primele două puncte”, ne-a spus antrenorul dinamoviștilor.

Elverum a câștigat toate cele trei partide oficiale din acest sezon, una în Cupa Norvegiei și alte două în campionat, însă de fiecare dată a întâlnit adversari modești. Dinamoviștii au avut posibilitatea de a urmări meciurile nordicilor și Ștefan Constantin și-a făcut o idee despre stilul de joc al acestora. „Și Elverum tot două meciuri au jucat în acest sezon, am reușit să găsim meciurile lor și să le urmărim. Au ca principala armă contraatacul și duc foarte rapid faza a doua, în campionat au reușit să marcheze 40 de goluri în prima etapă și 36 în a doua”, afirmă tehnicianul campioanei.

Mohamed Zulfic este singurul jucător cu probleme medicale înaintea debutului din Liga Campionilor. Bosniacul va fi însă pe teren în disputa de mâine. „Zulfic are o durere la umărul stâng, însă nu este ceva foarte grav. Sunt convins că mâine toți băieții vor fi apți și pregătiți pentru acest meci important pentru noi. Totodată, vreau să le transmit pe această cale suporterilor să vină la sală în număr cât mai mare, să ne susțină și să ne împingă de la spate spre victorie”, a încheiat Ștefan Constantin

13 ani de la debutul tehnicianului dinamovist în Liga Campionilor

Ștefan Constantin se va afla pe banca tehnică a lui Dinamo la un meci din grupele Ligii Campionilor după o pauză de 13 ani de zile. În 2005, la Buzău, Dinamo debuta în competiție în fața unui colos, Ciudad Real, deținătoarea trofeului la acel moment. „Câinii” au cedat acel meci, scor 24-29, iar din acea dispută doar doi jucători români se mai află încă în activitate: Vali Ghionea (Sporting) și Rareș Jurcă (Basel).

Palmares pozitiv pentru Elverum în disputele cu formațiile românești

Disputa de mâine, cu Dinamo, va fi cea de a șaptea pentru Elverum împotriva unei echipe românești. Palmaresul nordicilor este unul pozitiv, trei victorii, un egal și două înfrângeri, HCM Constanța fiind singura reprezentantă a României care a trecut de echipa din Norvegia (27-21 și 30-29). În celelalte patru partide, Elverum a învins pe HCM Baia Mare (29-24) și Dinamo (40-32 și 34-33) și tot cu formația din Maramureș a remizat (28-28).

1 COMMENT

  1. Dinamo ,este puternica in prezent.Cei 3 tunisieni transferati,extremele Zulfic si Negru ,rusul Komogorov,linia de aparare cu iranianul Moussavi si Savenco pot aduce prima victorie dinamovistilor in Liga Campionilor.Suporterii pot avea un rol pozitiv in desfasurarea partidei in favoarea bucurestenilor.Asa ca de la 19.30 in sala din Stefan cel Mare -HAI DINAMO!

LEAVE A REPLY