Steaua și-a asigurat matematic locul în play-off după victoria din meciul cu Energia

0
1847

CSA Steaua Alexandrion București este a patra formație ce a obținut locul în play-off-ul Ligii Naționale, după Dinamo, CSM București și HC Odorhei, grație succesului de vineri seară, 26-25, din partida cu Energia Pandurii Târgu Jiu. A fost o victorie cu șansă, deoarece gorjenii puteau pleca cu un punct de la Chiajna, dar aruncarea lui Pralica din ultimele secunde a lovit bara lui Dragomir.

Meciul a început practic de la 0-3, gorjenii marcând rapid după ce au avut prima posesie și au profitat de două atacuri risipite ușor de steliști. Primul gol al Stelei a venit în minutul patru, de la Irimescu, iar două minute mai târziu gazdele reușeau să restabilească egalitatea după o reușită a lui Georgescu. Au urmat momente echilibrate, până la jumătatea reprizei, după care elevii lui Ovidiu Mihăilă s-au instalat la conducere destul de confortabil. Energia a găsit tot mai greu drumul către poarta lui Matskevich, în timp ce Georgescu a fost în prim-plan în ofensiva stelistă. S-a făcut astfel 15-11 și 16-12, interul dreapta al „roș-albaștrilor” marcând ultimele patru goluri ale Stelei.

Partea a doua a fost mai săracă în goluri.  Echilibrul s-a restabilit însă pe fondul unei duble superiorități a Energiei, iar de la 19-15 s-a făcut 19-20 și finalul a devenit unul intens. Szoke și Georgescu au întors scorul, 22-21, iar până la final s-a mers pe acest scenariu, Steaua conducând și gorjenii replicând imediat. La 26-25 însă Țuțu a aruncat pe lângă poartă, dar Cian a irosit șansa de a închide definitiv conturile, ratând și el ținta din situație de unu la unu cu Țenghea. Energia a avut astfel șansa de a pleca cu un punct și a atacat cu doi oameni în plus pe semicerc, Ouksir fiind eliminat cu opt secunde înaintea finalului, iar Pralica înlocuindu-l pe Țenghea. Sârbul adus în iarnă la Energia a aruncat însă în bară și punctele au rămas în curtea Stelei.

Cu această victorie, elevii lui Ovidiu Mihăilă și-au asigurat locul în play-off matematic, în timp ce băieții lui Bozo Rudic încă așteaptă ca problemele mari de la echipă să se rezolve.

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
CSA Steaua București1626
Energia Pandurii Tg. Jiu1225

CSA Steaua București

Energia Pandurii Tg. Jiu

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY