Steaua scoate un punct norocos la Focșani!

0
2945

Prima surpriză a noului sezon s-a produs chiar în prima etapă, unde CSM Focșani a fost foarte aproape de a învinge Steaua pe teren propriu. Oaspeții au egalat în ultimele secunde, prin Georgescu, care a transformat cu emoții o aruncare de la șapte metri, iar partida s-a terminat 29-29.

În mod surprinzător, Focșaniul a deținut controlul în disputa de miercuri seară și chiar a avut o șansă mare de a-și trece în cont victoria la meciul de debut în noul sezon. Gazdele au început bine, pe fondul unui joc slab al Stelei, și au deținut controlul până în pauză. Elevii lui Ovidiu Mihăilă au avut doar momente bune, au fost surprinși de jocul în viteză al adversarilor, care au punctat de 11 ori pe repuneri rapide, contraatac sau faza a doua până la final, dar au reușit să restabilească totuși echilibrul. A fost 15-14 în cele din urmă la pauză, după ce Năstăsie a transformat o aruncare de la șapte metri la ultima fază a primului act.

Actul al doilea a fost mai echilibrat, însă tot cu echipa vrânceană la conducere și cu steliștii alergând după egalare, care au fost ținuți în spate de intervențiile lui Stănescu. Oaspeții au reușit totuși să treacă în avantaj, chiar dacă pe fondul unui joc cu momente de sclipire, 25-24, însă un rezultat ce a durat foarte puțin. Miroiu a înscris de două ori și a readus echipa gazdă la conducere, 26-25, și tot el părea să încline balanța în favoarea Focșaniului prin golul de 28-26. Steaua a avut puterea să revină, și cu multă șansă, în condițiile în care Ragea a scăpat mingea pe contraatac la scorul de 28-27 cu un minut rămas din meci, iar Georgescu a transformat o aruncare de la șapte metri cu șansă cu cinci secunde înainte de final, Cloșcă fiind aproape de a o apăra.

Viorel Ciubotaru: „Am pierdut două puncte mari. Sperăm să avem mai multă minte în meciurile următoare. N-am avut concentrare la finalizare, în rest n-am arătat chiar rău. Noi trebuie să ne facem treaba, sperăm să nu mai disputăm acest baraj de menținere.”

Ovidiu Mihăilă, antrenor CSA Steaua: „Un începutul de campionat destul de greu, la fel ca și restul meciurilor din acest start. Din punctul meu de vedere, nu avem nicio scuză legat de ceea ce am arătat în meciul cu Focșani. În același timp, sunt convins că nu aceasta este valoarea echipei, nu aceasta este exprimarea ei. Această echipă poate să înțeleagă din acest meci că ne va aștepta un campionat foarte greu. Trebuie să ne îmbunătățim multe într-un interval scurt pentru a putea reuși să câștigăm următoarele meciuri. Trebuie să schimbăm unele lucruri, sunt convins că nici lor nu le-a căzut bine acest insucces, dar în același timp la Focșani este o deplasare dificilă, unde se joacă cu determinare, cu o sală plină. Nu am reușit să ne găsim ritmul și motivația pentru a câștiga acest prim meci. Sunt dezamăgit pentru că nu mă așteptam să ne exprimăm așa, chiar dacă este început de campionat. Sunt convins că această echipă se va schimba în bine și va progresa de la joc la joc. Băieții trebuie să înțeleagă că împreună și prin muncă se poate realiza asta. Felicităm echipa din Focșani, sunt convins că foarte multe formații vor avea probleme acolo. Nu ne mulțumește această remiză, dar poate fi un punct de plecare.” 

sursă foto: invrancea.ro

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
CSM Focșani1529
CSA Steaua București1429

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY