Steaua obține trei puncte imense în fața Timișoarei

0
1151

poli-steaua 14-15 playoutCSA Steaua a bifat al doilea succes din play-out, 28-25 cu Poli Timișoara, și se apropie la un punct de CSU Suceava, care are însă un meci mai puțin. Miercuri poate fi meciul decisiv, când cele două echipe se vor întâlni în meci direct.

Fără emoții după succesul de la Tg. Jiu, cu Energia, timișorenii au început bine meciul cu Steaua și au condus cu 10-4 după 18 minute, pe fondul unei defensive bune și a unor goluri ușoare pe contraatac. De atunci, Poli a scăzut ritmul, și pe fondul oboselei, aflându-se la a doua deplasare în trei zile, astfel că Steaua s-a putut apropia pe tabelă. Corzo, intrat în locul lui Szoke, a schimbat jocul ofensiv al Stelei, iar elevii lui Mazilu au egalat la 11 cu două minute înainte de final. La cabine tot bănățenii au intrat în avantaj însă, după reușita lui Leordean din extremă.

În partea a doua, Poli a cedat definitiv. Rolurile din debutul meciului s-au inversat, timișorenii greșind mult și Steaua venind pe contraatac, iar în minutul 48 Georgescu ducea scorul la 22-16. Oaspeții s-au apropiat pe final la două lungimi, dar n-au avut forța necesară pentru a întoarce soarta partidei și Steaua bifează al doilea succes din play-out, sperând din nou la locul care duce la baraj.

Pero Milosevic, Poli Timișoara: „După ce am făcut cel mai bun meci din sezon împotriva Energiei, astăzi cred că am jucat doar primele 20 de minute. Am jucat foarte bine atât în atac, cât și în apărare, după care început să facem greșeli tehnice în atac și n-am mai avut agresivitate în apărare. Sunt mulțumit cu prima repriză, în a doua Steaua a fost mai bună. Echipa a fost obosită, dar și Steaua a jucat acum două zile. Practic, am avut trei meciuri în șase zile, e prea mult. Steaua a jucat normal, în repriza a doua s-a luptat în apărare. Au înscris goluri ușoare, pe contraatac, cinci sau șase, e prea mult, de aceea consider că echipa noastră a jucat slab în a doua repriză. Felicit Steaua și le doresc succes în finalul de sezon. Voi rămâne și din sezonul viitor la Poli, dar vreau să spun am nevoie de trei jucători.”

Rodrigo Salinas, CSA Steaua: „Aveam nevoie de această victorie, era obligatorie, pentru că ne aflăm într-o situație foarte complicată. Am jucat slab în primele 15 minute, dar după aceea am revenit rapid și a fost bine pentru noi. În a doua repriză am încercat tot timpul să fim concentrați și cel mai important era să avem o apărare bună și să dezvoltăm contraatacuri. Cred că aceste lucruri au mers bine. Avem nevoie să câștigăm la Suceava, apoi să învingem Tg. Jiu și apoi să câștigăm la Vaslui. E posibil să câștigăm nouă puncte, dacă jucăm bine, de ce nu ?”

CSA Steaua Alexandrion București-Poli Timișoara 28-25 (12-13)
CSA Steaua Alexandrion București: Țenghea, Petrilă, Laufceac (portari), Corzo 7 goluri, Georgescu 6, Rudovic 5, Salinas 3, Szoke 2, Vancea 2, Stanciu 1, Arsene 1, Juverdianu 1, Pîrîianu, Ștefan
Poli Timișoara: Daskaloski, Stănescu (portari), Leordean 8 goluri, Timofte 3, Chikovani 3, Irimescu 3, Santeiu 2, Halcă 2, Grigoraș 2, Kaftin 1, Szentpeteri 1, Fenici, Ursu
Aruncări de la 7m: 2/1, respectiv 3/2
Eliminări: 6 x 2 min., respectiv 5 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY