Steaua obține prima victorie în fața Științei după cinci ani și jumătate

1
1698

vancea steaua-turda 14-15Din martie 2009 Steaua nu se impusese în fața Științei, perioadă în care băcăuanii își începeau ascensiunea, iar militarii căderea liberă. Astăzi, roș-albaștrii au câștigat meciul cu Bacăul, 34-27 și au ajuns pe loc de play-off.

Cu un moral bun după primul succes „afară” al sezonului, Steaua a reușit să treacă și de Știința Bacău, într-o manieră categorică. Cu Vancea în prim-plan, care a fost pe picior de plecare în urmă cu puțin timp și care a rămas datorită accidentării muntenegreanului Rudovic, elevii lui Mazilu s-au impus cu 34-27.

Cu excepția debutului meciului, în care Știința a condus cu 3-0 și 4-2, Steaua a dominat categoric meciul. Ultima oară când băcăuanii s-au aflat la conducere a fost în minutul 10, 6-5, după care gazdele s-au desprins treptat. Vancea a dus Steaua în avantaj prima oară, 7-6, și au urmat alte trei goluri consecutive semnate de elevii lui Viorel Mazilu (10-6), iar până la pauză diferența a crescut până la șase goluri, 17-11, pe fondul unor multe greșeli făcute de oaspeți.

Vicecampionii au început cu gol partea a doua, una în care au avut loc mai multe momente tensionate, care s-ar fi putut solda cu cartonașe roșii. De la 17-12, Steaua a făcut 21-12, în minutul 36, iar până la final Știința a încercat în zadar să revină, ajungând cel mai mult la șase goluri în urma adversarilor (23-17). Mai mult, Mateo Garralda a primit cartonașul roșu după ce a protestat la un fault dur făcut de Vancea asupra lui Rotaru, iar în lipsa tehnicianului pe bancă, Steaua s-a desprins încă o dată: 29-20. La final, diferența a fost de șapte goluri, 34-27, iar bucureștenii obțin un succes vital în încercarea de a termina pe un loc de play-off.

Ionuț Rotaru, Știința Bacău: „Am primit o replică frumoasă din partea Stelei, nu am reușit să ne ridicăm partidei din această după-amiază, iar rezultatul se vede pe tabelă. E o diferență dureroasă, dar așa este în sport, încercăm să mergem înainte și cu capul sus. Astăzi s-a creat o oarecare stare de tensiune, probabil datorită deciziilor arbitrilor, despre care nu am putut trece. Ne-a influențat foarte mult joc, dar nu este o scuză pentru acest rezultat. E un campionat delicat, rezultate surpriză de la etapă la etapă și încercăm ca de la săptămână la săptămână să îmbunătățim jocul. Vine o pauză bine primită, avem încă două meciuri în week-end, deci sunt patru meciuri într-o săptămână, avem nevoie de recuperare.”

Viorel Mazilu, CSA Steaua Alexandrion București: „Pur și simplu, a fost mai ușor decât ne așteptam, dar am crezut în victorie cu toții de la bun început. Am analizat foarte bine, am știut ce joacă fiecare jucător, fiecare schemă. Bacăul, în afară de două scheme, nu arată nimic, și atunci pentru noi tehnicienii este ușor de contracarat ce fac ei. Eu le mulțumesc elevilor pentru că au dat absolut tot ce au putut astăzi în teren, atât cât au jucat. Vancea nu a avut o evoluție bună doar astăzi, ci și etapa trecută la Timișoara a jucat fără greșeală. Astăzi, a avut una sau două greșeli în faza de apărare, atât. Vancea este într-un progres enorm, poate că șutul în fund dat a fost un pas înainte. Sunt foarte mulțumit de el, este exact jucătorul pe care ni-l doream la echipă și eu cred că a înțeles ce trebuie să facă. Pe lângă Vancea, îl avem pe Țenghea, care a progresat foarte mult, de două meciuri a închis poarta, și când ai poartă ai și meciul câștigat. Îl avem pe Juverdianu, care a explodat, îl avem pe Ștefan, schimbările pe care lumea le credea rezerve au început să joace mai bine decât titularii și acesta e un lucru extraordinar, mă pune pe mine într-o situație să schimb mult mai ușor. Au fost două victorii necesare, am plecat cu stângul la Baia Mare, după un meci foarte bun, am câștigat la Turda, am mers la Vaslui am avut egalul, după care au urmat patru înfrângeri. Trebuia să facem pasul acesta și eu cred că astăzi, indiferent cu ce echipă jucam din campionat câștigam. N-aveam cum, pentru că motivația noastră a fost să adunăm puncte. După efortul din ultimele meciuri, merită și băieții 2-3 zile de pauză, iar apoi ne așteaptă o etapă grea, de altfel ca toate etapele care urmează.”

CSA Steaua Alexandrion București-Știința Bacău 34-27 (17-11)
CSA Steaua: Țenghea, Laufceac (portari), Corzo 6 goluri, Vancea 6, Salinas 5, Georgescu 5, Juverdianu 4, Szoke 4, Pîrîianu 3, Nistor 1, Stanciu, Arsene, Rudovic, Ștefan
Știința Bacău: Tamaș, Grigoraș (portari), Rotaru 6 goluri, Johansson 4, Alonso 4, Bondar 3, Masachs 3, Dospinescu 3, Iancu 1, Celestin 1, Pinnonen 1, Tokic 1, Ramba, Vartic, Păunică
Aruncări de la 7m: 3/2, respectiv 4/4
Eliminări: Arsene, Georgescu, Vancea, Celestin, Alonso (2)
Cartonaș roșu: Garralda

1 COMMENT

  1. A trebuit sa treaca o perioada de trei ANI, pentru ca * colectivul tehnic* sa constate valoarea handbalistilor crescuti la CNE Sighisoara ( este valabil si pentru celelalte echipe !!! )

LEAVE A REPLY